FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski sud: Plan o povlačenju iz pojasa Gaze legalan je

JERUZALEM , 9. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski Vrhovni sud učetvrtak je odbacio primjedbe što su ih iznijeli protivnici plana oizraelskom povlačenju iz pojasa Gaze, koji osporavaju legalnost zakonao povlačenju u zamjenu za isplatu odštete doseljenicima, izvijestilisu u četvrtak sudski izvori.
JERUZALEM , 9. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski Vrhovni sud u četvrtak je odbacio primjedbe što su ih iznijeli protivnici plana o izraelskom povlačenju iz pojasa Gaze, koji osporavaju legalnost zakona o povlačenju u zamjenu za isplatu odštete doseljenicima, izvijestili su u četvrtak sudski izvori.

Deset od jedanaest sudaca smatra kako je plan o povlačenju iz pojasa Gaze i četiriju naselja na sjeveru Zapadne obale jednako legalan kao i zakon o odšteti što će biti isplaćena iseljenicima.

Plan o izraelskom povlačenju usvojili su članovi izraelskog parlamenta 26. listopada 2004., a zakon o isplati odšteta usvojili su 16. veljače 2005.

Planom je predviđeno povlačenje polovinom kolovoza vojske i oko 8.000 osoba nastanjenih u pojasu Gaze te oko 400 stanovnika iz četiriju naselja na sjeveru Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙