FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci i Palestinci dogovorili koordinaciju povlačenja iz Gaze

GAZA-POVLAČENJEIzraelci i Palestinci dogovorili koordinaciju povlačenja iz GazeGAZA, 9. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelci i Palestinci dogovorilisu kasno u srijedu da će blisko koordinirati sigurnosne mjere prilikompovlačenja židovskih naselja iz pojasa Gaze planiranog za kolovoz.
GAZA, 9. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelci i Palestinci dogovorili su kasno u srijedu da će blisko koordinirati sigurnosne mjere prilikom povlačenja židovskih naselja iz pojasa Gaze planiranog za kolovoz.

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz i palestinski ministar unutarnjih poslova Nasser Youssef postigli su dogovor nakon dugog neslaganja oko toga kako spriječiti militante da preuzmu Gazu i pokreću napade s tog područja nakon povlačenja, kažu dužnosnici.

Izrael planira sredinom kolovoza početi s evakuacijom 21 židovskog naselja sa zaposjednutih područja pojasa Gaze i četiri na Zapadnoj obali. Očekuje se da će povlačenje trajati oko mjesec dana.

"Dvojica ministara dogovorili su koordinaciju sigurnosnog aspekta povlačenja na ministarskoj razini i razini planiranja sigurnosti", izjavio je Tawfiq Abu-Khoussa, Youssefov glasnogovornik dodavši da će se idućeg tjedna sastati timovi obiju strana.

"Namjera im je utvrditi svaku pojedinost plana povlačenja", dodao je glasnogovornik.

Dužnosnik izraelskom ministarstva obrane rekao je kako će se stvari "koordinirati na terenu" kako bi Palestinci mogli dopremiti snage sigurnosti i osigurati da militanti ne preuzmu područja koja napuste Izraelci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙