FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael najavio oslobađanje 400 palestinskih zatvorenika

JERUZALEM, 1. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izrael će u četvrtakosloboditi 400 palestinskih zatvorenika u nastojanju da, prematvrdnjama premijera Ariela Sharona, ojača položaj umjerenogpalestinskog predsjednika Mahmuda Abasa uoči izraelskog povlačenja izpojasa Gaze.
JERUZALEM, 1. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izrael će u četvrtak osloboditi 400 palestinskih zatvorenika u nastojanju da, prema tvrdnjama premijera Ariela Sharona, ojača položaj umjerenog palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa uoči izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze.

Palestinski dužnosnici to dugonajavljivano oslobađanje ocijenili su propagandnim trikom, potkrijepivši to navodima kako Izrael nije želio otkriti tko će biti oslobođen, a osobe koje su Palestinci najprije željeli vidjeti izvan zatvora u njemu će ostati i nadalje.

Izraelska vojska u srijedu je rekla kako je masovno puštanje zatvorenika na slobodu rezultat provedbe ranije odluke vlade i da ono odražava "nastavak suradnje s Palestinskom samoupravom".

Nijedan od zatvorenika koji trebaju biti oslobođen nije osuđen za napade u kojima su ginuli ili ranjavani Izraelci, rekli su dužnosnici. Kućama će biti sprovedeni preko kontrolnih točaka izraelske vojske na ulazima u pojas Gaze i Zapadnu obalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙