FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ya'alon: Izraelci moraju nastaviti s povlačenjem

TEV AVIV, 1. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nakon izraelskog povlačenjaiz pojasa Gaze moraju uslijediti daljnja povlačenja ili će u suprotnomponovno izbiti nasilje između Izraelaca i Palestinaca, izjavio je uintervjuu za list Ha'aretz dosadašnji zapovjednik izraelske vojskeMoshe Ya'alon.
TEV AVIV, 1. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nakon izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze moraju uslijediti daljnja povlačenja ili će u suprotnom ponovno izbiti nasilje između Izraelaca i Palestinaca, izjavio je u intervjuu za list Ha'aretz dosadašnji zapovjednik izraelske vojske Moshe Ya'alon.

Bez daljnjeg povlačenja "postoji velika opasnost od drugog vala nasilja" i terora, koje bi moglo početi na Zapadnoj obali.

"Ako se Izraelci obvežu na daljnje poteze, imat ćemo još jedno razdoblje mira. Ukoliko ne bude tako, imati ćemo eskalaciju terorističkih napada svih vrsta - pucnjavu, bombardiranja, samoubilačke napade, granatiranje, raketiranje...", rekao je Ya'alon za Ha'aretz. On također smatra da palestinski predsjednik Mahmud Abbas nije odustao od ključnog palestinskog zahtjeva da se izbjeglice iz razdoblja arapsko-izraelskog rata 1948. do 1949. i njihovi potomci vrate domovima, koji su sada na teritoriju koji pripada Izraelu.

To, smatra Ya'alon znači da bi uspostavljanje Palestinske države u jednome trenutku moglo dovesti do rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙