FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burns: Beograd i Banja Luka odgovorni za uhićenje Karadžića i Mladića

SARAJEVO, 8. lipnja 2005.(Hina) - Američki državni podtajnik NicholasBurns upozorio je vlasti u Beogradu i Banja Luci kako je uhićenjeRadovana Karadžića i Ratka Mladića i dalje njihova odgovornost, ali jeistodobno dodatno kritizirao vlasti bosanskih Srba jer nisu ni na kojinačin reagirale nakon prikazivanja tragičnih snimki ubojstava Bošnjakazarobljenih u Srebrenici.
SARAJEVO, 8. lipnja 2005.(Hina) - Američki državni podtajnik Nicholas Burns upozorio je vlasti u Beogradu i Banja Luci kako je uhićenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića i dalje njihova odgovornost, ali je istodobno dodatno kritizirao vlasti bosanskih Srba jer nisu ni na koji način reagirale nakon prikazivanja tragičnih snimki ubojstava Bošnjaka zarobljenih u Srebrenici.

Burns, koji je u utorak boravio u Sarajevu, kratko se susreo s novinarima nekoliko bosanskohercegovačkih listova koji su u srijedu prenijeli upozorenja američke administracije.

"Rekli smo ministru vanjskih poslova Mladenu Ivaniću da poruči Banja Luci, a mi ćemo poručiti Beogradu, da je njihova odgovornost da nađu Mladića i Karadžića i da ih pošalju u Den Haag. Dok to ne naprave ne mogu imati normalne odnose sa SAD-om, NATO-om ili Europskom unijom", izjavio je Burns.

Komentirajući prikazivanje snimki o zločinima postrojbe "Škorpioni", Burns je kazao kako je bio iznenađen reakcijama.

"Premijer Srbije Vojislav Koštunica osudio je ubojstva nevinih ljudi i najavio uhićenje 'Škorpiona'. (Predsjednik Srbije Boris) Tadić je rekao da će doći u Srebrenicu. No, ništa nismo čuli od rukovodstva bosanskih Srba", istaknuo je američki dužnosnik naznačivši kako je i ministar Ivanić pokušao "preskočiti" ovu temu tijekom razgovora u Sarajevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙