FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Ljubić potvrdio kandidaturu za predsjednika HDZ BIH

MOSTAR, 10. svibnja 2005. (Hina) - Bivši ministar zdravstva FederacijeBiH Božo Ljubić prvi je među potencijalnim kandidatima javno potvrdioda će se na Saboru HDZ BiH, zakazanom za 4. lipnja, kandidirati zanovog predsjednika ove stranke.
MOSTAR, 10. svibnja 2005. (Hina) - Bivši ministar zdravstva Federacije BiH Božo Ljubić prvi je među potencijalnim kandidatima javno potvrdio da će se na Saboru HDZ BiH, zakazanom za 4. lipnja, kandidirati za novog predsjednika ove stranke.

"Uvjeren sam u pobjedu na saboru. HDZ BiH mora dobiti vjerodostojno vodstvo, sposobno suočiti se sa svim izazovima i konačno HDZ BiH profilirati u modernu europsku narodnu stranku", rekao je Ljubić u bosanskohercegovačkom izdanju "Slobodne Dalmacije" od utorka.

Ljubić ja već jednom bio kandidat za predsjednika HDZ BiH uoči Sabora te stranke 1998. godine, ali je umjesto njega za predsjednika HDZ BiH izabran Ante Jelavić. Nikada nije u cijelosti rasvijetljeno pod kojim je okolnostima na tom dramatičnom Saboru stranke 1998. godine umjesto Ljubića za stranačkog predsjednika izabran Jelavić, koji se uoči tog Sabora nije spominjao niti kao kandidat za stranačkog predsjednika. Nakon izbora za predsjednika HDZ BiH, Jelavić je izabran, kao kandidat HDZ BIH, i za člana Predsjedništva BiH, najvišeg državnog tijela u BiH.

Jelavić je u ponedjeljak pušten iz pritvora da se brani sa slobode u slučaju Hercegovačka banka, u kojem ga se tereti da je bio umiješan u pranje novca kojeg je hrvatska vlada slala kao pomoć Hrvatima u BiH.

Službeno je najavljeno da će 17. svibnja ove godine protiv Jelavića početi još jedan sudski proces u kojem ga optužnica tereti da je zauzimanjem za hrvatsku samoupravu podrivao teritorijalni integritet BiH i zauzimao se za njenu podjelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙