FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka vlada osudila odluku RS da blokira preustroj policije u BiH

SARAJEVO,31. svibnja(Hina) - Vlada Sjedinjenih Država "duboko jerazočarana" postupcima vlade Republike Srpske odnosno vladajuće Srpskedemokratske stranke (SDS) koji su onemogućili provedbu reformepolicije u Bosni i Hercegovini, priopćilo je u utorak američkoveleposlanstvo u Sarajevu.
SARAJEVO,31. svibnja(Hina) - Vlada Sjedinjenih Država "duboko je razočarana" postupcima vlade Republike Srpske odnosno vladajuće Srpske demokratske stranke (SDS) koji su onemogućili provedbu reforme policije u Bosni i Hercegovini, priopćilo je u utorak američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Izjava američke vlade uslijedila je nakon što je Narodna skupština Republike Srpske u ponedjeljak odbila podržati preustroj policije u BiH odnosno uspostavu policijskih regija koje bi prelazile postojeću međuentitetsku granicu.

Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown izjavio je tim povodom kako je cijela zemlja zbog ovoga suočena s mogućom izolacijom i pri tom je najavio kaznene mjere protiv odgovornih naznačivši kako su to vlada u Banja Luci i SDS.

U izjavi američke administracije stoji kako "SDS snosi krajnju odgovornost" za ovakvo stanje.

"Kao najveći donator u BiH na području provedbe vladavine zakona, SAD osuđuju nespremnost vlade RS da se obveže pružiti potporu preustroju policijskih snaga u BiH", stoji u izjavi, uz zaključak kako se od vlasti RS sada očekuje da ponude izlaz iz ovakvog stanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙