FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast cijena tehnoloških, maloprodajnih i zrakoplovnih dionica

NEW YORK, 3. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Rast cijena tehnoloških,maloprodajnih i zrakoplovnih dionica potaknuo je u četvrtak blagiporast vrijednosti američkih blue-chip indeksa.
NEW YORK, 3. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Rast cijena tehnoloških, maloprodajnih i zrakoplovnih dionica potaknuo je u četvrtak blagi porast vrijednosti američkih blue-chip indeksa.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je nekih 0,03 posto, na 10.553 boda. Tehnološki Nasdaq dobio je 0,5 posto na vrijednosti, završivši poslovanje na 2.097 bodova.

Tehnološke dionice ostvarile su dobitke nakon što je Intel najavio da očekuje snažan rast potražnje. Dionica mu je ojačala 1,1 posto, povukavši za sobom i dionice ostalih tehnoloških kompanija.

Među dobitnicama isticale su se i zrakoplovne kompanije nakon što su Continental i American Airlines izvijestili o snažnijem prometu u svibnju. Dionice tih kompanija poskupjele su oko osam posto.

Značajnije dobitke bilježile su i dionice maloprodajnih tvrtki budući su izvijestile o povećanom prometu u svibnju. U prosjeku su cijene dionica tih kompanija porasle 1,12 posto.

Dobro raspoloženje ulagača nisu pokvarili no podaci američkog ministarstva rada o troškovima rada, ključnom inflatornom pokazatelju, koji su u prvom ovogodišnjem tromjesečju porasli više od očekivanja. Troškovi rada porasli su na godišnjoj razini za 3,3 posto, a predviđalo se dva posto.

"Općenito, inflacija trenutno ne zabrinjava previše ulagače jer raspolažu dobrim korporativnim vijestima", kazao je Michael Malone, analitičar S.G. Cowena.

Na europskim burzama u četvrtak su cijene dionica tek blago oscilirale, pauzirajući nakon što su dosegnule najviše razine u zadnje tri godine. Londonski Ftse indeks spustio se 0,12 posto, na 5.005 bodova. Frankfurtski DAX ojačao je 0,11 posto, na 4.532 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙