FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Beogradski tisak o ubojstvu u Karinu

SCG-Dnevni pregledDP: Beogradski tisak o ubojstvu u Karinu,22. svibnja 2005.(Hina) - Beogradska "Politika" u nedjelju opširnopiše o ubojstvu Dušana Vidića Duje iz Karina Donjeg koji je u srijedu"zaklan dok je išao kupiti kruh".
,22. svibnja 2005.(Hina) - Beogradska "Politika" u nedjelju opširno piše o ubojstvu Dušana Vidića Duje iz Karina Donjeg koji je u srijedu "zaklan dok je išao kupiti kruh".

U tekstu pod naslovom "Ubojstvo s porukom" navodi se da policija provodi intenzivnu istragu, ali konkretnih podataka, bar za javnost, nema.

"Takva situacija obično stvara plodan teren za širenje raznih priča i nagađanja - od onih da je ubojstvo počinjeno iz koristoljublja, zatim iz osvete, pa sve do političkih razloga, jer činjenica je da se zločin dogodio baš poslije objavljivanja izbornih rezultata koji su pokazali povratak srpskog utjecaja u mnogim okolnim općinama", piše "Politika" . Navode se i riječi saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca da mu ubojstvo Vidića "najviše sliči na ritualno ubojstvo, ubojstvo s porukom... koje je uslijedilo poslije negativne kampanje prema SDSS-u i listama koje su podržavali ".

"Politika" navodi kako je Pupovac spomenuo nedjeljni tv dnevnik na dan izbora i njegove riječi kako je taj prilog "poslužio za zastrašivanje hrvatskog naroda. Odmah su u Gračacu uslijedili grafiti 'Srbe na vrbe', ustaški i fašistički simboli na zidovima, pa onda koalicijsko udruživanje u Kninu tipa 'svi protiv Srba', pa se na kraju dogodilo i to da je Vidić zaklan", zaključuje "Politika" .

Beogradski "Glas javnosti" navodi da je "istražni sudac koji radi na slučaju, neslužbeno novinarima rekao kako dosad prikupljeni dokazi ukazuju da nije riječ o ubojstvu iz koristoljublja jer je ubijeni kod sebe imao novca tek da kupi kruh nego bi se, po brutalnom načinu izvršenja, moglo zaključiti da je riječ o međuetnički motiviranom ubojstvu ili ubojstvu iz osvete".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙