FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP Večernje Novosti: Hrvatski dužnosnici u frontalnom napadu na SCG

SCG-vanjska-dnevni pregledDP Večernje Novosti: Hrvatski dužnosnici u frontalnom napadu na SCG,(H) - Beogradske "Večernje Novosti" u subotnjem komentaru objavljenomna drugoj stranici lista pod naslovom "Bleiburg bez kontre" inadnaslovom "Hrvati i Ravna Gora" navodi kako" hrvatski dužnosniciposljednjih dana, frontalno napadaju SCG zbog održavanja četničkogskupa na Ravnoj Gori iz razloga koji, u dobroj mjeri, uopće nisuravnogorski.
,(H) - Beogradske "Večernje Novosti" u subotnjem komentaru objavljenom na drugoj stranici lista pod naslovom "Bleiburg bez kontre" i nadnaslovom "Hrvati i Ravna Gora" navodi kako" hrvatski dužnosnici posljednjih dana, frontalno napadaju SCG zbog održavanja četničkog skupa na Ravnoj Gori iz razloga koji, u dobroj mjeri, uopće nisu ravnogorski.

U tekstu navode dužnosnici koji su na reagirali na taj četnički skup, posebice predsjednik države Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader, te mediji koji "idu u korak sa službenim stavovima Hrvatske", a kao "desert koriste i priče o sukobu na beogradskom Pravnom fakultetu oko događaja u Srebrenici".

"Sve ovo je u Hrvatskoj, naravno, došlo kao naručeno. Između ostaloga i za potiskivanje u drugi plan navoda iz proširene optužnice protiv generala Markača i Čermaka. Odnosno za amortiziranje optužbe Carle del Ponte da su državni i vojni vrh Hrvatske stvorili zločinačku udrugu za etničko čišćenje Srba u Oluji", pišu "Večernje Novosti".

Na kraju se ističe kako je pravo pitanje "zašto službeni Beograd i Srbija nemaju baš ništa suvislo i odlučno odgovoriti ni povodom prijetnji vizama, ni povodom govora Vladimira Šeksa u Bleiburgu. Jer, ako je antifašizam Draže Mihailovića za neke u Srbiji zaista sporan, profašizam onih koji su stigli do Bleiburga nije ni za koga normalnog", zaključuje se u komentaru "Večernjih Novosti".

(Hina) xtman ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙