FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tradicionalna ITI konferencija od 20. do 23. lipnja u Cavtatu

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Tradicionalna, 27. međunarodnakonferencija Information Technology Interfaces ITI 2005., uorganizaciji Sveučilišnog računskog centra (SRCE), održat će se od 20.do 23. lipnja u Cavtatu, a ove će godine glavna tema biti "HighPerformance Computing, Networking and Grid", najavili su danasorganizatori.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Tradicionalna, 27. međunarodna konferencija Information Technology Interfaces ITI 2005., u organizaciji Sveučilišnog računskog centra (SRCE), održat će se od 20. do 23. lipnja u Cavtatu, a ove će godine glavna tema biti "High Performance Computing, Networking and Grid", najavili su danas organizatori.

Konferencija će okupiti više od 150 znanstvenika iz Hrvatske i svijeta, a u četiri dana bit će prikazano gotovo 80 posto svega što se danas može znati o informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, rekao je ravnatelj SRCE-a Zoran Bekić.

Na konferenciju je pristiglo 155 radova od 338 autora iz 34 zemlje, a u zbornik je nakon stroge recenzije ušlo 106 radova od kojih 32 iz Hrvatske i 74 iz inozemstva.

U sklopu konferencije održat će se tradicionalni 12. susret biometričara i 10. biokemijska škola koju organizira Hrvatsko biometrijsko društvo, rekao je Bekić.

Kao posebno atraktivnog predavača na ovogodišnjoj konferenciji, predsjednica Programskog odbora konferencije Vesna Lužar Siffler istaknula je američkog znanstvenika Wolfganga Gentzscha, jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za Grid tehnologije koje danas, kako je rekla, zauzimaju središnje područje interesa informatičkih znanstvenika.

Grid je raspodijeljeno računalno okružje koje omogućuje povezivanje zemljopisno udaljenih sredstava u jedinstven sustav. Takvim povezivanjem ostvaruje se veći ukupni kapacitet sustava, bolje iskorištenje pojedinih sredstava a korisnicima i njihovim aplikacijama omogućuje se pristup udaljenim sredstvima.

Međunarodna znanstvena konferencija ITI održava se već 31 godinu, a prvi put je održana u Zagrebu 1974. godine. Skup tradicionalno okuplja relevantne znanstvenike i stručnjake iz različitih područja informatike i računalstva s ciljem interdisciplinarne razmjene znanja i nalaženja puteva za njegovu primjenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙