FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Algebra i HIZ potpisali ugovor o ECDL-u

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Informatičko učilište Algebrapotpisalo je ugovor sa Hrvatskim Informatičkim Zborom (HIZ) i ECDLFondacijom iz Dublina o izradi i primjeni sustava automatiziranogtestiranja (ATES-a) za Hrvatsku, a najavljuju da bi do kraja godinebilo automatizirano ECDL testiranje u Hrvatskoj, izvijestila je danasAlgebra.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Informatičko učilište Algebra potpisalo je ugovor sa Hrvatskim Informatičkim Zborom (HIZ) i ECDL Fondacijom iz Dublina o izradi i primjeni sustava automatiziranog testiranja (ATES-a) za Hrvatsku, a najavljuju da bi do kraja godine bilo automatizirano ECDL testiranje u Hrvatskoj, izvijestila je danas Algebra.

Automatiziranim sustavom testiranja korištenjem računala, koji razvija Algebra, omogućiti će se značajno unapređenje ispitivanja kandidata za ECDL diplomu, budući da je postupak certificiranja korištenjem ovog specijaliziranog ispitnog softvera potpuno automatiziran.

Krajnji rezultat je značajno ubrzavanje postupka provjere znanja ispitanika, koji je automatizacijom sedam puta brži od ručnog ispravljanja, naglašava se.

Sustav automatiziranog testiranja je u konačnoj fazi izrade, te je od ECDL Fondacije dobio visoke ocjene za funkcionalnost i za implementirana interaktivna pitanja koja simuliraju stvarno rješavanje problema.

Potpisivanje ovog ugovora potvrda je uspješnosti dosadašnjeg rada na razvoju sustava, te formalno odobrenje da će se sustav moći koristiti kao odobreni alat Fondacije za provođenje ispita u Hrvatskoj, ističu iz Algebre.

Algebrin je sustav za automatizirano testiranje trenutno u završnoj fazi izrade i implementacije interaktivnih pitanja, te se očekuje da će biti dostupan svim zainteresiranim ECDL testnim centrima do kraja godine.

ECDL sustav (European Computer Driving Licence) je međunarodni program osposobljavanja i provjere znanja za korisnike osobnog računala, koji se primjenjuje u 138 zemalja. Sustav se provodi u 20.000 testnih centara u svijetu, od kojih 25 djeluje u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙