FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadan Vidošević novi predsjednik Uprave Kraša

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Novi predsjednik Uprave zagrebačkekonditorske industrije Kraš od danas je Nadan Vidošević, predsjednikHrvatske gospodarske komore (HGK) koji bi dužnost predsjednika HGKmogao nastaviti obavljati volonterski.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Novi predsjednik Uprave zagrebačke konditorske industrije Kraš od danas je Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) koji bi dužnost predsjednika HGK mogao nastaviti obavljati volonterski.

Vidošević funkciju predsjednika Uprave Kraša preuzima sukladno današnjoj odluci Nadzornog odbora.

Iz HGK su na upit odgovorili kako nema statutarnih zapreka da Vidošević istodobno, volonterski, obnaša dužnost predsjednika Uprave Kraša i predsjednika HGK, što je, kažu, uobičajeno u brojnim europskim zemljama.

No, dodaju da će o eventualnom nastavku Vidoševićeva mandata na čelu HGK odlučivati tijela Komore odnosno Nadzorni i Upravni odbor te Skupština koja će se održati 23. svibnja.

Dolazak Vidoševića na čelo Kraša uslijedio je nakon što je dosadašnja predsjednica Uprave Kraša Zvjezdana Blažić iznenada zatražila, a Nadzorni odbor prihvatio, njezin zahtjev za razrješenjem s dužnosti predsjednice uprave podnesen zbog osobnih razloga.

Vidošević, rođen 1960., obnašao je brojne dužnosti u gospodarstvu i politici. Među ostalim, predsjednik HGK je od 1999, a ranije je, od 1993. do 1995, bio ministar gospodarstva, a prethodno i generalni direktor Dalmacijacementa.

Od važnijih društvenih funkcija, bio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Udruženja klubova 1. hrvatske nogometne lige i predsjednik Nogometnog kluba Hajduk.

Konditorska industrija Kraš, na čije čelo dolazi Vidošević, s ostvarenom proizvodnjom u prvom tromjesečju ove godine u ukupnoj konditorskoj proizvodnji Hrvatske sudjelovala je s 48,1 posto.

Kraš Grupa u prva je tri mjeseca ove godine ostvarila neto dobit od 7,5 milijuna kuna, odnosno 5,4 kuna po dionici. Ukupni prihodi iznosili su 198,2 milijuna kuna što je porast od 11,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Udio prodaje na inozemnim tržištima čini 42 posto ukupne prodaje Kraša, a najveći rast izvoza ostvaren je na tržištima Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Češke i Slovačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙