FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak u Ministarstvu zdravstva o modelu otplate duga HZZO-a za lijekove

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu zdravstva i socijalneskrbi danas je održan sastanak ministra Nevena Ljubičića spredstavnicima HZZO-a, Hrvatske gospodarske komore te proizvođačalijekova i ljekarničke komore o modelu otplate duga HZZO-a zalijekove.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi danas je održan sastanak ministra Nevena Ljubičića s predstavnicima HZZO-a, Hrvatske gospodarske komore te proizvođača lijekova i ljekarničke komore o modelu otplate duga HZZO-a za lijekove.

Kako je priopćeno danas iz HGK, svi sudionici sastanka, osim predstavnika Hrvatske ljekarničke komore, usuglasili su se da će od ukupne cijene kapitala, koja iznosi 5 posto, svaki sudionik pojedinačno participirati sa 1,25 posto. Hrvatska ljekarnička komora svoje će konačno stajalište o tome donijeti nakon sastanka koji je predviđen za 20. svibnja.

Zajednički je zaključak svih sudionika ovoga skupa da se radi izbjegavanja sudskih sporova i novih troškova, ovo prihvati kao znak dobre volje i nade da su svi na istoj strani te imaju zajednički cilj: redovitu opskrbu lijekovima, ustrajanje u partnerskom dijalogu i rješavanje ionako teške situacije oko nepodmirivanja obveza, navodi se u priopćenju.

HGK je analizom stanja prikupio podatke o "nepodmirenim obvezama županijskih zdravstvenih ustanova dobavljačima za lijekove i medicinske proizvode".

Prikupljeni podaci temelje se na pojedinačnoj pisanoj izjavi svih dužnika i vjerovnika koji su uskladili stanje te je tako potpisano 1025 izjava o knjigovodstvenim podacima.

Ukupna iskazana usklađena potraživanja iznose preko 560 milijuna kuna, a od toga se preko 59 milijuna odnosi na privatne i državne bolnice, pa je taj iznos izostavljen iz daljnje obrade. Prema tome su utvrđeni konačni ukupni dugovi županijskih zdravstvenih ustanova, koji na dan 31. prosinca 2004. iznose 501.129.192,78 kuna.

Između HGK i Ministarstva uspostavljena je koordinacija u rješavanju određenih problema na koje nailaze članice HGK u poslovanju sa zdravstvenim ustanovama.

Na današnjem sastanku sudjelovali su predsjednik Zajednice proizvođača proizvoda za zdravstvo HGK dr. Matko Bolanča, predsjednik Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima HGK Vladimir Klobučar, savjetnik predsjednika HGK Stjepan Turek, direktor HZZO-a Većeslav Bergman, član Upravnog vijeća Udruge inovativnih proizvođača lijekova dr. Dario Neletilić i povjerenica Hrvatske ljekarničke komore Katica Vugrinčić Tomičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙