FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 11. svibnja

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 11. ožujka.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 11. ožujka.

VUKOVAR - Hrvatska gospodarska komora (HGK) započet će u Vukovaru ovogodišnju nacionalnu akciju "Kupujmo hrvatsko" uz slogan "Proizvodimo i kupujmo kvalitetno", koja će trajati do rujna, a održavat će se u 20 hrvatskih gradova na glavnim gradskim trgovima. U akciji, koju HGK organizira po četvrti put, ove će godine sudjelovati više stotina hrvatskih tvrtki, a u Vukovaru će se predstaviti 70-ak tvrtki. Svečanom otvorenju vukovarske akcije nazočit će više državnih, županijskih i gradskih dužnosnika te brojni drugi uglednici iz javnog života, glazbe, etrade i sporta koji će akciju poduprijeti nazočnošću na štandovima gdje će prodavati proizvode po promotivnim cijenama. (9,30 sati, ulica Kardinala Alojzija Stepinca - parkiralište nasuprot tržnice) Povodom početka akcije, predstavnici HGK održat će i konferenciju za novinare. (10,20 sati, Županijska komora Vukovar)

ZAGREB - Udruga malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) u sklopu ciklusa "Radnih ručkova za poduzetnike" organizira susret s potpredsjednikom hrvatske Vlade Damirom Polančecom, na temu poticaja Vlade za razvoj malog i srednjeg poduzetništva s prezentacijom konkretnih mjera. (16,00 sati, Zimski vrt, Zagrebački velesajam, Av. Dubrovnik 15)

ZAGREB - Veleposlanstvo Finske i tvrtka Finpro, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) organiziraju posjet delegacije finskih gospodarstvenika, u sklopu kojeg će se održati individualni sastanci finskih i hrvatskih gospodarstvenika. U sklopu tog susreta održat će se i konferencija za novinare, na kojoj će govoriti predstavnici finskog Ministarstva za vanjsku trgovinu i razvoj te hrvatskog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. (14,00 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Predstavnici International Leaders Summita održat će konferenciju na kojoj će najaviti održavanje drugog summita, pod nazivom "Ekonomski rast - oslobađanje snaga slobodnog tržišta", koji bi, prema najavama, trebao okupiti predstavnike hrvatske Vlade te međunarodne stručnjake. (10,00 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Na godišnjoj skupštini Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) raspravljat će se o aktualnoj problematici u poslovanju putničkih agencija, posebno vezanim za utjecaj novih propisa i ukidanju provizija na avio karte, a birat će se i novi predsjednik te Udruge. Bit će predstavljena i najznačajnija turistička događaja u Zagrebu ove jeseni - 16. svjetske korporacijske igre te 66. svjetski Skal International kongres (12,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici Tvornice željezničkih vagona (TŽV) Gredelj i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu potpisat će Ugovor o poslovnoj suradnji i strateškom partnerstvu, na temelju kojeg će se realizirati projekti značajni za restrukturiranje i povećanje tržišnih konkurentskih prednosti Gredelja na domaćem i inozemnim tržištima. (12,00 sati, Ekonomski fakultet, Trg J. F. Kennedyja 6)

ZAGREB - Cestovni promet vozila i putnika na graničnim prijelazima te zračni promet bilježe porast u razdoblju od siječnja do ožujka, dok granični željeznički i pomorski promet bilježe pad, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Tako je broj svih cestovnih vozila na graničnim prijelazima od siječnja do ožujka ove godine porastao je za 0,7 posto na ulasku u Republiku Hrvatsku u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosio je 3,55 milijuna, dok je na izlazu iz Republike Hrvatske broj vozila porastao za 0,6 posto, na 3,5 milijuna. U istom razdoblju porastao je i broj putnika i to za 5,8 posto, na 11,25 milijuna na ulasku te za 4,7 posto, na 10,96 milijuna putnika u izlasku iz Hrvatske.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙