FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika o Skupštini HGK

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Konfederacija hrvatske industrije ipoduzetnika osudila je, kako navode, neodgovorno ponašanje članovaSkupštine Hrvatske gospodarske komore (HGK) koji su donoseći jučerodluku o promjeni organizacijske strukture, u kojoj je na čelu Komorevolonter, doveli hrvatski komorski sustav do apsurda.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika osudila je, kako navode, neodgovorno ponašanje članova Skupštine Hrvatske gospodarske komore (HGK) koji su donoseći jučer odluku o promjeni organizacijske strukture, u kojoj je na čelu Komore volonter, doveli hrvatski komorski sustav do apsurda.

Skupština HGK jučer je jednoglasno za predsjednika izabrala dosadašnjeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića, no on će HGK od sada voditi volonterski.

HGK je, kako se navodi u priopćenju Konfederacije hrvatske industrije i poduzetnika koje potpisuje predsjednik te udruge Ivan Paradžik, uz slovensku komoru jedini komorski sustav među zemljama u tranziciji koji nakon uvođenja demokracije i tržišnog gospodarstva nije reformom prilagođen novim okolnostima i potrebama gospodarstva čije interese zastupa.

Sadašnji komorski sustav, kako ocjenjuju u Konfederaciji, lišen je minimuma demokratičnosti pa je i sastav kao i svaka odluka Skupštine HGK vrlo upitnog legitimiteta. Ističu kako bi zbog toga članovi Skupštine HGK trebali odgovoriti u čije ime su glasovali i s kojim su to članstvom proveli konzultacije prije donošenja ovakve odluke.

Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika u svom priopćenju ističe kako sa sigurnošću mogu tvrditi da ta odluka nije sukladna interesima više od šest tisuća njihovih članova koji su po sili zakona i "prisilni članovi HGK".

Pozivaju stoga članove Skupštine HGK da hitno zatraže izjašnjavanje članstva o zadovoljstvu radom i ustrojem HGK te da provedu referendum među članstvom o uvođenju dobrovoljnog komorskog sustava.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙