FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vidošević i dalje na čelu HGK, od sada kao volonter

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Na Skupština Hrvatske gospodarskekomore (HGK) danas je jednoglasno odlučeno da dosadašnji predsjednikHGK Nadan Vidošević i dalje obnaša tu dužnost, ali od sadavolonterski, nakon što je nedavno imenovan za predsjednika Upravezagrebačkog Kraša.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Na Skupština Hrvatske gospodarske komore (HGK) danas je jednoglasno odlučeno da dosadašnji predsjednik HGK Nadan Vidošević i dalje obnaša tu dužnost, ali od sada volonterski, nakon što je nedavno imenovan za predsjednika Uprave zagrebačkog Kraša.

Nema statutarnih zapreka da Vidošević istodobno volonterski obnaša dužnost predsjednika HGK, pa je na Skupštini odlučeno da se njegov status promjeni sa profesionalnog na volonterski. Kako je rečeno, to je uobičajeno u brojnim europskim zemljama.

O ovoj odluci Skupština je odlučivala budući je Vidošević 18. svibnja imenovan predsjednikom Uprave prehrambene industrije Kraš.

Vidošević je kazao kako mali broj zemalja na čelu svojih Komora ima profesionalce te drži kako volonter na čelu Komore nije ništa neuobičajeno.

Dodao je kako mu je želja ostati do kraja mandata (rujan 2007.) te da nije nikada krio kako želi uvesti HGK u Europsku uniju, no bez obzira na to tko bude na čelu HGK kada Hrvatska uđe u EU, HGK će biti pripremljena. Vidošević je kazao i kako se nada da će i nakon njega na čelo Komore biti izabran predsjednik volonter.

Na novinarsko pitanje koji će mu biti prvi potezi kao čelnog čovjeka Kraša odgovorio je da je to internacionalizacija poslovanja te jačanje pozicije Kraša u regiji.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙