FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski poslodavci traže hitne gospodarske reforme nakon referenduma

PARIZ, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Čelnik francuskog udruženjaposlodavaca Medef Ernest-Antoine Seilliere zatražio je u ponedjeljakhitan program reformi kako bi se potaknulo francusko gospodarstvo iočuvao sustav socijalne zaštite socijalna zaštita.
PARIZ, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Čelnik francuskog udruženja poslodavaca Medef Ernest-Antoine Seilliere zatražio je u ponedjeljak hitan program reformi kako bi se potaknulo francusko gospodarstvo i očuvao sustav socijalne zaštite socijalna zaštita.

Nakon francuskog odbacivanja europskog ustava Seilliere je na novinskoj konferenciji izjavio da negativan ishod referenduma "slabi francusko gospodarstvo, Francusku i Europu".

Medef stoga poziva na hitnu primjenu programa reformi kako bi se poboljšala gospodarska situacija i spriječilo pogoršanje sustava socijalne zaštite.

Kako je kazao, izvršni odbor Medefa zauzeo je stajalište da odbacivanje europskog ustava povlači za sobom "teške posljedice" i "slabi francusko gospodarstvo kroz zaoštravanje konkurencije među kompanijama u članicama EU". Ishod referenduma "slabi Francusku i Europu i šteti njezinom imidžu u svijetu", zaključio je Seilliere.

Uspješna kampanja protivnika europskog ustava "sprječava Europu da se bolje organizira kako bi bolje promovirala svoje interese u svijetu i branila svoj gospodarski i socijalni okvir", upozorio je čelnik Medefa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙