FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MojPosao: najviše bi se ljudi zaposlilo u državnoj i gradskoj upravi

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Prvi izbor osoba pri zapošljavanju,po istraživanju portala MojPosao, bila bi državna i gradska uprava, atek potom slijede poznate velike tvrtke privatnog sektora, rezultatisu istraživanja o 'poslodavcima prvog izbora' koje je provedeno među1000 ispitanika tijekom travnja i svibnja.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Prvi izbor osoba pri zapošljavanju, po istraživanju portala MojPosao, bila bi državna i gradska uprava, a tek potom slijede poznate velike tvrtke privatnog sektora, rezultati su istraživanja o 'poslodavcima prvog izbora' koje je provedeno među 1000 ispitanika tijekom travnja i svibnja.

Posloprimci, njih oko 70 posto od ukupnog broja ispitanih zaposleni na neodređeno i određeno vrijeme, mogli su imenovati tri svoja poslodavca prvog izbora i poslodavci su tako dobivali 5, 2 odnosno jedan bod.

Na listi prvih 20 poslodavaca, nakon državne i gradske uprave, slijede T-HT (T-com i T-mobile), Vipnet, Agrokor, Privredna banka Zagreba, Raiffeisenbank, Ina, Zagrebačka banka, Pliva, Microsoft, Siemens, Coca-Cola, Hypo Alpe Adria Bank, Hrvatske elektroprivreda, Erste&Steirmarkische bank, Ericsson Nikola Tesla, Adris Grupa, Lura, Podravka te Hrvatska narodna banka.

Ukoliko bi se T-HT gledao razdvojeno, tada bi T-Com bio na 3. a T-Mobile na 10. mjestu, dok bi VIPnet bio na 2. mjestu, kao najpoženiji izbor među posloprimcima, istaknuo je predstavljajući rezultate Nenad Bakić, direktor Grupe Selectio, u sklopu koje djeluje portal MojPosao.

Kao najvažniji razlog atraktivnosti poslodavaca prvog izbora i za žene i muškarce je visina plaće i ostale materijalne beneficije te zatim prilika za napredak u struci.

Ženama je, po tim podacima, bitnija sigurnost radnog mjesta nego muškarcima, a za žene je država u širem pojmu mnogo atraktivniji poslodavac nego za muškarce. Tek nakon toga slijede telekomunikacijske tvrtke, banke.

Za više od četvrtine ispitanih muškaraca prvi je izbor, po istraživanju, T-HT, zatim slijedi Microsoft, Agrokor, Siemens itd., a kao razlozi se navode visina plaća i beneficija, napredak u struci, vodstvo u svom sektoru.

Gledano po dobnoj strukturi, čak 83 posto osoba između 20 i 31 godine izabrat će tvrtku u odnosu na državnu službu, a taj se postotak smanjuje sa starošću ispitanika, pa bi tako privatnu tvrtku izabralo 63 posto osoba starijih od 43 godine.

Zanimljivo je da je samo 13 posto ispitanika zaposleno kod svog poslodavca prvog izbora, kao i da bi posloprimci u prosjeku pristali na 28 posto manju plaću samo da mogu raditi kod svog poslodavca prvog izbora.

Među prvih 50 poslodavaca prvog izbora nalaze se dobro poznate hrvatske tvrtke, a zanimljivo je da su kao prvi izbor istaknute i tri telekomunikacijske tvrtke koje su tek počele djelovati - Optima, Tele2 i H1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙