FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: Susret pravnika u gospodarstvu

OPATIJA,17. svibnja 2005.(Hina) - Tradicionalni 43. susret pravnika ugospodarstvu počeo je danas u hotelu "Kvarner" okupljanjem pravnikakoji će do 20. svibnja razmatrati reforme hrvatskog prava, procesprilagodbe pravu Europske unije te odredbe novog Zakona o obveznimodnosima.
OPATIJA,17. svibnja 2005.(Hina) - Tradicionalni 43. susret pravnika u gospodarstvu počeo je danas u hotelu "Kvarner" okupljanjem pravnika koji će do 20. svibnja razmatrati reforme hrvatskog prava, proces prilagodbe pravu Europske unije te odredbe novog Zakona o obveznim odnosima.

Na skupu koji se sužbeno otvara sutra predviđa se prihvaćanje izjave o položaju pravnika u gospodarstvu te pokretanje inicijative za osnivanje komore gospodarskih pravnika.

Taj susret organizira Hrvatski savez udruga pravnika u gospodarstvu.

O reformama hrvatskog prava prilagodbom pravu Europske unije i gospodarstvu izlagat će predsjednik tog saveza akademik Jakša Barbić.

Za prvi dan susreta najavljena su još izlaganja o promjenama u plaćanju parničnih troškova, pravnom uređenju koncesija, bankovnim računima pravnih i fizičkih osoba.

Tema drugog dana skupa je novi Zakon o obveznim odnosima. Najavljena su izlaganja o odgovornosti za neimovinsku štetu, pravnom uređenju kamata, ugovorima o osiguranju te dokumentarnim akreditivima i bankovnim jamstvima.

Referati o radnim odnosima u praksi Ustavnog suda te o prenošenju ugovora o radu na novog poslodavca na rasporedu su zadnji dan susreta, kao i izlaganja o slovenskom organizacijskom zakoniku te o nekim elementima usklađivanja hrvatskog i europskog zakonodavstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙