FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush razgovarao s egipatskim premijerom

WASHINGTON, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Egipatski premijer AhmedNazif je rekao u srijedu da je američki predsjednik George W. Bush usrijedu tijekom razgovora u Bijeloj kući na njega vršio pozitivanpritisak u pogledu nastavka reformskog procesa u Egiptu.
WASHINGTON, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Egipatski premijer Ahmed Nazif je rekao u srijedu da je američki predsjednik George W. Bush u srijedu tijekom razgovora u Bijeloj kući na njega vršio pozitivan pritisak u pogledu nastavka reformskog procesa u Egiptu.

"Bush je reformama u Egiptu pružio jasnu podršku, čestitao nam je na gospodarskom napretku u zemlji, poticao na političke reforme i čestitao egipatskom predsjedniku Hosniju Moubaraku na promjenama u Ustavu. Tražio je da izbori budu slobodni i pravedni", rekao je Nazif novinarima nakon razgovora.

Egipatski je parlament u svibnju izglasao ustavne reforme koje će omogućiti natjecanje više kandidata na predsjedničkim izborima.

U utorak je Nazif, tijekom prvog službenog posjeta jednog egipatskog šefa vlade u Sjedinjenim Državama, razgovarao i s državnom tajnicom Condoleezzom Rice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙