FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisačko-moslavački HND izrazio ogorčenost zbog pritisaka

SISAK, 21. svibnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor sisačko-moslavačkogaŽupanijskog ogranka Hrvatskoga novinarskog društva (HND) danas je upriopćenju za javnost izrazio ogorčenost zbog, kako se ističe, svečešćih pritisaka nekih stranaka na medije i novinare u toj županiji.
SISAK, 21. svibnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor sisačko-moslavačkoga Županijskog ogranka Hrvatskoga novinarskog društva (HND) danas je u priopćenju za javnost izrazio ogorčenost zbog, kako se ističe, sve češćih pritisaka nekih stranaka na medije i novinare u toj županiji.

"Medije i novinare u ovo poslijeizborno vrijeme pojedinci i predstavnici pojedinih političkih stranaka ili koalicija nerijetko optužuju i kao 'krivce' za (ne)ostvarene izborne rezultate", kaže se u priopćenju vodstva novinarske organizacije u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Ovi pritisci na novinarsku objektivnost i profesionalnost trebaju prestati", kaže se u priopćenju.

Povod za reagiranje sisačko-moslavačkoga Županijskog ogranka HND-a jest priopćenje predsjednika Građanske stranke iz Siska Božidara Pintarića, koji je za loše izborne rezultate svoje političke opcije okrivio novinarku Jutarnjeg lista Koraljku Djetelić, ujedno predsjednicu Županijskog ogranka HND-a.

"Nažalost, to nije usamljen slučaj, zbog čega još jednom izražavamo žaljenje što pojedinci i pojedine političke stranke ili koalicije neargumentirano i nedemokratski pokušavaju pridobiti medijsku pozornost", ističe Izvršni odbor sisačko-moslavačkoga Županijskog ogranka HND-a.

Izvršni odbor ocijenio je da su novinari korektno pratili predizbornu promidžbu te da "nema nikakve osnove za zlonamjerne pritiske nezadovoljnih pojedinaca, stranaka ili koalicija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙