FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: parlamentarna većina je osigurana

OSIJEK,21. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao jevečeras u Osijeku da isključenje iz stranke trojice saborskihzastupnika neće predstavljati problem parlamentarnoj većini jer jeona, rekao je, već osigurana.
OSIJEK,21. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je večeras u Osijeku da isključenje iz stranke trojice saborskih zastupnika neće predstavljati problem parlamentarnoj većini jer je ona, rekao je, već osigurana.

Sanader je kazao da je nositelj izborne liste HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju danas postavljeni stranački povjerenik Tomislav Ivić, državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a da večeras treba odrediti tko će biti kandidat za gradonačelnika Osijeka i nositelj liste za Gradsko vijeće.

Rok za predaju lista ističe u ponoć.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je s najvišim stranačkim dužnosnicima, nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a, iz Zagreba doputovao u Osijek, gdje se u Hotelu Osijek susreo s članovima gradskih i općinskih odbora HDZ-a, a nakon toga je održao konferenciju za novinare.

Ponovio je novinarima da je Nacionalno vijeće stranke danas zbog štetnog djelovanja za stranku isključilo iz HDZ-a saborskog zastupnika i dosadašnjeg predsjednika osječko-baranjskog HDZ-a Branimira Glavaša, zastupnika i dosadašnjeg predsjednika osječkog HDZ-a Vladimira Šišljagića, te zastupnika iz te županije Ivana Drmića.

Inicijativa oko regionalizacije koju je pokrenuo Branimir Glavaš kroz nacrt političke platforme Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje suprotna je politici HDZ-a ali i Ustavu Republike Hrvatske, kazao je Sanader.

Nacionalno vijeće raspustilo je Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije, te za povjerenika imenovalo Tomislava Ivića, koji je donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Osijeka, rekao je Sanader, dodavši kako se večeras do 24 sata trebaju sastaviti i predati izborne liste.

Ivić je rekao da će osim raspuštanja Gradskog odbora HDZ-a Osijeka biti raspušteni i oni općinski odbori koji ne predaju liste.

Na novinarski upit da li se čuo danas s Branimirom Glavašem, predsjednik Sanader je rekao "Glavaš od 16 sati za nas više nije zanimljiv".

Odgovarajući na upit što znači da HDZ-e na izbore ide u koaliciji s HSLS-om, kada je na prijepodnevnoj konferenciji koju je održao Branimir Glavaš bio i predsjednik HSLS-a Zdravko Vukić, koji je podržao njega i njegovu nezavisnu listu, Sanader je rekao "HSLS je povukao svoje liste".

Odluku o isključivanju Glavaša, Šišljagića i Drmića iz stranke podržali su na večerašnjoj konferenciji za novinare predsjednici županijskih odbora slavonskih županija: Vukovarsko-srijemske Petar Čobanković, Virovitičko-podravske Josip Đakić, Brodsko-posavske Zdravko Sočković, Požeško-slavonske Ante Bagarić. Istaknuli su kako te županije ne podržavaju koncept Branimira Glavaša o regionalnoj podjeli županija.

Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, odgovarajući na današnju Šišljagićevu optužbu da HDZ nema razumijevanja za Slavoniju i Baranju i da se to osjetilo kod donošenja državnog proračuna, istaknuo je kako upravo u Vukovarsko- srijemsku i Osječko-baranjsku županiju ide najviše "direktnih transfera iz proračuna".

Sanader je i večeras osudio Glavašev "istup" prema Florijanu Borasu, nazvavši to "antologijom političke budalaštine i lošim kućnim odgojem".

Prije ulaska u Hotel Osijek gdje je održana konferencija za novinare i skup HDZ-a, predsjednik Sanader je na novinarski upit kako da ne ide u stranačke prostorije HDZ-a koje se nalaze preko puta hotela, rekao "ovdje ima više mjesta, a prvo mora uslijediti primopredaja Tomislavu Iviću".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙