FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi obeshrabren glede još jedne kandidature

RIM, 27. travnja 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconiizjavio je u srijedu, u razgovoru s novinarima u Montecitoriju, palačiparlamenta, kako se neće kandidirati za premijera na sljedećimizborima ako se stanje unutar njegove koalicije ne izmijeni, odnosnoako koalicija ne postane jedna stranka.
RIM, 27. travnja 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u srijedu, u razgovoru s novinarima u Montecitoriju, palači parlamenta, kako se neće kandidirati za premijera na sljedećim izborima ako se stanje unutar njegove koalicije ne izmijeni, odnosno ako koalicija ne postane jedna stranka.

"Poslije iskustva s imenovanjem podtajnika i ministara koje sam imao proteklih dana, osobno više nisam voljan proći kroz isto iskustvo niti sam spreman predstaviti se biračima u istim uvjetima. Ne vidim razloga zbog kojeg bi birači dali povjerenje jednoj momčadi koja je pokazala da ne zna ostati zajedno", rekao je Berlusconi. U njegovoj drugoj vladi ima čak 72 podtajnika, što je rekord svih vlada, a toliko ih je postavljeno da bi se zadovoljile sve stranke koalicije desnog centra.

"Bipolarizam kakav je danas ne funkcionira, jer treba voditi računa o interesima koje čelnici stranaka predstavljaju jedni drugima", rekao je Berlusconi i najavio želju za stvaranjem jedne stranke na desnom centru u kojoj ne bi prevladavali interesi pojedinih malih stranaka.

Prema njegovim riječima, treba stvoriti jasan program s novim prijedlogom kojim bi se otklonili svi nedostaci koji su proteklih dana izašli na površinu.

U Zastupničkom domu u srijedu je nastavljena rasprava o povjerenju drugoj vladi Silvija Berlusconija, a navečer je predviđeno glasovanje. Rasprava o povjerenju u četvrtak seli u Senat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙