FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS predstavio izborni program za Karlovačku županiju

KARLOVAC, 11. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici liste Hrvatskenarodne stranke (HNS) za Skupštinu Karlovačke županije predstavili sudanas na konferenciji za novinare u Karlovcu svoj izborni program,istaknuvši posebno brigu o izvorima pitke vode i gospodarenju vodom, orastu društvenog standarda i poboljšanju javne uprave.
KARLOVAC, 11. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici liste Hrvatske narodne stranke (HNS) za Skupštinu Karlovačke županije predstavili su danas na konferenciji za novinare u Karlovcu svoj izborni program, istaknuvši posebno brigu o izvorima pitke vode i gospodarenju vodom, o rastu društvenog standarda i poboljšanju javne uprave.

Nositelj liste Darko Šantić predstavio je plan izrade strategije gospodarenja vodom kao strateškom sirovinom, za čiji je završetak predviđen rok od dvije godine.

"Područje Karlovačke županije za vodu je ono što je Kuvajt za naftu, i to u svjetskim razmjerima", ustvrdio je Šantić, pozivajući se na nalaz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o rijetkoj kvaliteti vode na Pavlinskom vrelu. Pritom je upozorio da je taj izvor u Kamenskom svega 300 metara udaljen od planiranog smetlišta na Popović brdu.

Drugi na listi Martin Šimunić, kao dosadašnji zamjenik gradonačelnika, na primjeru Karlovca predstavio je model rasta društvenog standarda u Županiji. Rekao je da je u protekle četiri godine, u kojima je vlast u gradu obnašala koalicija SDP-LS-HSS-HNS, gradski proračun povećan sa 106 na 167 milijuna kuna, a ulaganje u društveni standard je s 25 posto gradskog proračuna povećano na 33 posto.

HNS je u svom programu predvidio i informatizaciju i umrežavanje javne uprave u Županiji s rokom od godinu dana. Informatizacijom bi se povećala učinkovitost javne uprave, dostupnost podataka građanima i transparentnost njezina rada, istaknuto je.

Šantić i Šimunić pozvali su birače da svoj glas daju njihovoj listi, a isti je poziv umirovljenicima uputio, u ime Hrvatske matice umirovljenika grada Ozlja, i umirovljenik Ivan Tusić. Na pitanje novinara kako to da svoje članstvo ne pozivaju da glasuje za samostalnu listu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Tusić je rekao da su tako odlučili zbog dobrog iskustva u praćenju njihovih specifičnih interesa i potreba u karlovačkom Gradskom vijeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙