FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: B. Glavaš isključen iz stranke (duža)

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasnomodlukom isključilo je danas iz stranke Branimira Glavaša, VladmiraŠišljagića i Ivana Drmića zbog djelovanja suprotnog programu stranke iimenovalo Tomislava Ivića stranačkim povjerenikom za Osječko-baranjskužupaniju, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-aIvo Sanader.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasnom odlukom isključilo je danas iz stranke Branimira Glavaša, Vladmira Šišljagića i Ivana Drmića zbog djelovanja suprotnog programu stranke i imenovalo Tomislava Ivića stranačkim povjerenikom za Osječko-baranjsku županiju, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

HDZ-ov povjerenik će ustrojiti povjerenstvo koje će izraditi izborne liste za Osječko-baranjsku županiju za predstojeće lokalne izbore, rekao je Sanader dodavši da je Nacionalno vijeće jednoglasno poduprlo odluku Predsjedništva stranke prema kojoj je regionalizacija Hrvatske apsolutno suprotna programu HDZ-a.

Povjerenik Tomislav Ivić donio je i odluku o raspuštanju osječkog Gradskog odbora HDZ-a, te najavio da je moguće raspuštanje i još nekih stranačkih odbora ne budu li surađivali.

"Ovo nije raskol u HDZ-u", naglasio je Sander, podsjetivši da je i ranije bilo sličnih slučajeva, spomenuvši pri tom Matu Šimića, Ivića Pašalića i Jozu Metera, ustvrdivši da je nakon njih HDZ bio još jači. Riječ je o odlučnosti HDZ-a da za bilo koje pitanje donese čvrste i snažne odluke, istaknuo je Sanader i dodao je kako su ih već mnogi zvali i odobravali takvu odluku HDZ-ova vodstva.

Također je rekao da u Osječko-baranjskoj županiji HDZ očekuje rezultat kao i na prošlim izborima, napominjući kako HDZ nikada nije pobjeđivao samo zbog članstva, nego nadasve zbog birača.

Upitan postoji li bojazan da bi Glavaš mogao iznijeti "prljavi veš" Sanader je odgovorio protupitanjem - kada smo se ičega bojali? - te dodao da je HDZ-ovo vodstvo pokazalo da ima viziju kako reformirati stranku, pripremiti je za izbore i vratiti joj vjerodostojnost.

Na upit kako komentira činjenicu da je Glavaša prije godinu dana proglasio vizionarom, a sada ga isključuje iz stranke, Sanader je odgovorio da je Glavaš to pogrešno shvatio i da mu je vizija o regionalizaciji bila pogrešna.

Sanader je također osudio Glavaševo ponašanje ocijenivši ga neprimjerenim, nepristojnim i za svaku osudu, a posebice prema kolegi Florijanu Borasu koje pokazuje (Glavašev) nedostatak kućnog odgoja, političku glupost i bezobrazluk.

Predsjednik Hrvatskog sabora i osnivač HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji Vladimir Šeks ocijenio je da je u toj županiji vođena politika suprotna stranačkoj i prikriveno djelovalo protivno programskim načelima. Upitan je li bilo teško donijeti odluku o Glavaševom isključenju s obzirom da su bili prijatelji, Šeks je odgovorio citirajući Platona - "Dragi su mi prijatelji, ali draža mi je istina".

Odluku Nacionalnog vijeća poduprli su predsjednici HDZ-ovih slavonskih županijskih odbora: Vitovitičko-podravskog Josip Đakić, Brodsko-posavskog Zdravko Sočković, Vukovarsko-srijemskog Petar Čobanković i Požeško-slavonskog Anto Bagarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙