FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HSLS samostalno na izbore; iz članstva se brišu članovi koji su na Glavaševoj listi

OSIJEK,22. travnja 2005.(Hina) - Osječki ogranak HSLS-a na predstojećelokalne izbore za Gradsko vijeće izlazi samostalno, a predsjednikogranka Branko Lacković i još dvojica članova, koji su se mimo voljestranke našli kao kandidati na Nezavisnoj listi Branimira Glavaša, bitće brisani iz članstva, izvijestili su danas predstavnici osječkogaHSLS-a.
OSIJEK,22. travnja 2005.(Hina) - Osječki ogranak HSLS-a na predstojeće lokalne izbore za Gradsko vijeće izlazi samostalno, a predsjednik ogranka Branko Lacković i još dvojica članova, koji su se mimo volje stranke našli kao kandidati na Nezavisnoj listi Branimira Glavaša, bit će brisani iz članstva, izvijestili su danas predstavnici osječkoga HSLS-a.

Na danas sazvanoj konferenciji za novinare potpredsjednik ogranka Boris Zebić rekao je kako je, nakon sinoćnje sjednice ogranka, sastavljena i predana samostalna lista osječkoga HSLS-a, a da će se na spomenutu trojicu članova primijeniti odredbe Statuta stranke o automatskom brisanju iz članstva.

Rekao je da zbog odluke o samostalnom izlasku na izbore u gradu nije došlo do razlaza sa Županijskim vijećem HSLS-a, koji je preporučio koaliranje s HDZ-om.

O tome tko će biti vršitelj dužnosti predsjednika osječkog ogranka HSLS-a odlučit će se idućega tjedna, rekao je Zebić.

Osječki HSLS se, unatoč posljednjim zbivanjima u Osijeku i pretpostavkama o mogućim koalicijama, uspio othrvati "podmetanjima iz drugih stranaka te pojedinaca iz vlastite stranke, koji su željeli zloupotrijebiti ime HSLS-a za svoje osobne interese", rekao je Zebić.

Novinari su ga pitali kako su na odluku o samostalnoj listi reagirali predsjedništvo stranke i Županijsko vijeće, s obzirom na to da je Županijsko vijeće sklopilo koaliciju s HDZ-om i preporučilo lokalnim ograncima sklapanje takve koalicije. Zebić je rekao kako je sinoć razgovarao s predsjednikom stranke Ivanom Čehokom i da se on složio s odlukom o samostalnom izlasku na izbore. Rekao je da se čuo i s nekim članovima Županijskog vijeća te da su oni također podržali takav potez.

"Županijsko vijeće HSLS-a pronašlo je svoju političku volju u razgovorima s HDZ-om, a mi smo u Osijeku to smatrali nepotrebnim. Nemamo razloga biti taocem buduće političke borbe između HDZ-a i Branimira Glavaša jer je to njihova stvar", kazao je Zebić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙