FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP: hotel Marjan Kerumu

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Za kupca 87,83 posto dionicasplitske turističke tvrtke Adriatic, u čijem je sastavu poznatisplitski Hotel Marjan, danas je odlukom Upravnog odbora Hrvatskogfonda za privatizaciju (HFP) među devet ponuda odabrana ona tvrtkeNeva Kerum, koja je ponudila i najvišu cijenu za te dionice, 170milijuna kuna.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Za kupca 87,83 posto dionica splitske turističke tvrtke Adriatic, u čijem je sastavu poznati splitski Hotel Marjan, danas je odlukom Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) među devet ponuda odabrana ona tvrtke Neva Kerum, koja je ponudila i najvišu cijenu za te dionice, 170 milijuna kuna.

O0sim ponuđene, gotovo trostruko više cijene za dionice nego je bila početna tražena, od 57,5 milijuna kuna, ponuda tvrtke Neva Kerum odabrana je i zbog njihovog najavljenog ulaganja u dokapitalizaciju Adriatica od 190 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Istaknuo je to danas predsjednik UO HFP-a Damir Polančec nakon sjednice UO na kojoj je donesena ta odluka.

Tvrtka Neva Kerum ponudom se obvezala zadržati svih 101 zaposlenika Adriatica na rok od najmanje godinu dana te kroz tri godine zaposliti 113 novih radnika.

Ponudi su priložili i pismo namjere skandinavske hotelske menadžment kompanije Residor, kojim se Hotel Marjan smjera uključiti u brand Radison SAS, jedan od brandova te skandinavske kompanije.

Pristigle po jednu ponudu za dubrovački Hotel Maestral i HTP Korčulu UO HFP nije prihvatio, pri čemu je Polančec u "zadnji tren" mijenjanu ponudu savudrijske tvrtke Skiper nekretnine u iznosu cijene za ponuđenih 69,96 posto dionica Maestrala ocijenio neprofesionalnom.

Pred samo otvaranje ponuda iz Skipera su smanjili iznos cijene za dionice sa 222 milijuna kuna na početno traženih 72,16 milijuna kuna, i to zato jer su, unatoč 20-ak otkupljenih ponudbenih dokumentacija, jedini dostavili ponudu.

Stoga je UO odlučio da se za Hotele Maestral natječaj ponovi, pri čemu nisu kazali kada.

Za 72,74 posto dionica HTP Korčule UO HFP nije prihvatio ponudu tvrtke Ugo Hoteli i slovenskog Kompasa, jer su, kako je pojasnio Polančec, ponudili tek malo veći iznos od traženog za dionice (104 milijuna kuna, a početna je cijena bila 93,05 milijuna kuna). Uz to su većinu najavljenih ulaganja ponudili kroz kredite na teret HTP-a, što su sve u Fondu ocijenili nedovoljnim jer, kako je kazao Polančec, ta tvrtka vrijedi više.

Kako bi se moglo dobiti više UO HFP je odlučio u suradnji sa upravom HTP Korčula za oko 15 dana dogovoriti drugačiji model prodaje. To će, dodao je, najvjerojatnije biti prvo prodaja pojedinih nekretnina, kako bi se dobila veća i kvalitetnija sredstva za dokapitalizaciju, nego da se prodaje cijelo poduzeće odjednom.

Polančec je danas najavio i da će na novi natječaj turistička tvrtke Kaštelanska rivijera iz Kaštela Starog, prije čega će s HZMO-om pokušati dogovoriti objedinavanje portfelja, a ako se i ne dogovore, HFP će, kaže Polančec, objaviti prodaju "svojih" oko 40 posto dionica te tvrtke.

Na natječaj će i Hotel Park iz Crikvenice, s početnom cijenom od 50 milijuna kuna, 57 posto dionica tvrtke Itex iz Iloka, a već idući tjedan trebao bi biti raspisan i natječaj za splitski Jadroplov.

UO HFP je danas, nakon više mjeseci odgađanja, prihvatio i ponudu tvrtke Puljanka za kupnju 67,56 posto dionica pulske trgovačke tvrtke Istra d.d. u stečaju. Puljanka je za dionice Istra d.d. još krajem prosinca prošle godine ponudila 31,25 milijuna kuna te 158,03 milijuna kuna ulaganja u idućih pet godina.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙