FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: za Hotele Maestral samo jedna ponuda

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Na natječaj Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) za prodaju 69,96 posto dionica Hotela Maestral izDubrovnika stigla je samo jedna ponuda, i to tvrtke Skiper nekretnineiz Savudrije, koja je u vlasništvu tvrtke Rezidencija Skiper.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Na natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) za prodaju 69,96 posto dionica Hotela Maestral iz Dubrovnika stigla je samo jedna ponuda, i to tvrtke Skiper nekretnine iz Savudrije, koja je u vlasništvu tvrtke Rezidencija Skiper.

U HFP-u se očekivao veći broj ponuda, obzirom da je za Hotele Maestral otkupljena čak 21 ponudbena dokumentacija.

No, do isteka roka za predaju pristigla je samo jedna ponuda, u kojoj Skiper nekretnine za 360.802 dionice tog hotelskog poduzeća nude 72,16 milijuna kuna, koliko je i iznosila početna, odnosno nominalna cijena tih dionica.

Tijekom otvaranja ponude te tvrtke utvrđeno je i ovjereno da je prvotna cijena za Hotele Maestral prije samog predavanja ponude ispravljena, odnosno snižena sa 222 milijuna na ponuđenih 72,16 milijuna kuna.

Skiper nekretnine, među ostalim, nude i ulaganje ukupno 352,5 milijuna kuna ili oko 46,7 milijuna eura u narednih pet godina, tijekom kojih bi obnovili sve kapacitete pet hotela u sastavu Hotela Maestral.

Na taj način bi hotelu Splendid kategoriju podigli na pet zvjezdica, hotelima Uvala, Vis i Adriatic na četiri, a hotelu Kondor na tri.

Ujedno, Hotele Maestral bi uvrstili u jedan od brandova kuvajtske kompanija za upravljanje hotelima Refad Hotels & Resorts, čije je pismo namjere priloženo ponudi.

Ponudom se jedini ponuđač obvezao i zadržati svih 245 zaposlenika na rok od najmanje godinu dana, a navedena je i mogućnost zapošljavanja novih 50 radnika u roku od pet godina.

Tvrtka Skiper nekretnine d.o.o. iz Savudrije je u vlasništvu riječke tvrtke Rezidencija Skiper, koja već upravlja istoimenim turističkim naseljem u mjestu Alberi kod Savudrije, a koja je pak u vlasništvu Hypo Consultinga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙