FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski vojnici ubili pripadnika Hamasa na jugu Gaze

GAZA, 18. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski vojnici ubili su usrijedu pripadnika Hamasa na jugu pojasa Gaze blizu granice s Egiptom,što je izazvalo upozorenje te palestinske militantne skupine da bitromjesečno primirje moglo biti ugroženo.
GAZA, 18. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski vojnici ubili su u srijedu pripadnika Hamasa na jugu pojasa Gaze blizu granice s Egiptom, što je izazvalo upozorenje te palestinske militantne skupine da bi tromjesečno primirje moglo biti ugroženo.

Izraelski vojni izvori objavili su da su vojnici otvorili vatru na napadača koji je na njih zapucao automatskim oružjem i protutenkovskim projektilima. Hamas, najsnažnija islamistička skupina, potvrdila je da je jedan njezin pripadnik ubijen tijekom noćne patrole na jugu Gaze.

Hamas je u priopćenju upozorio izraelskog premijera Ariela Sharona "da sigurnost koju uživa ovih dana možda neće dugo trajati ako se nastavi nasilje nad našim ljudima".

Najnoviji incident stavlja na dodatnu kušnju prekid vatre na koji su Hamas i ostale militantne skupine pristale nakon što su palestinske vlasti i Izrael u veljači proglasili primirje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙