FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kvartet" poziva Izrael da se potpuno povuče iz Gaze

MOSKVA, 9. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Predstavnici zemalja koje čine"kvartet" za bliskoistočni mirovni proces sastali su se u ponedjeljaku Moskvi na marginama proslave 60. godišnjice pobjede u Drugomsvjetskom ratu i pozvali Izrael da se potpuno povuče iz Gaze iangažira se na razvoju izraelsko-palestinske suradnje.
MOSKVA, 9. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Predstavnici zemalja koje čine "kvartet" za bliskoistočni mirovni proces sastali su se u ponedjeljak u Moskvi na marginama proslave 60. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu i pozvali Izrael da se potpuno povuče iz Gaze i angažira se na razvoju izraelsko-palestinske suradnje.

"Ponovili smo potporu izraelskoj inicijativi o povlačenju iz Gaze i djelomično sa Zapadne obale. Inzistiramo na potpunom povlačenju iz Gaze, sve do Zapadne obale, a u skladu sa smjernicama bliskoistočnog mirovnog plana", stoji u priopćenju "kvarteta" kojeg čine UN, SAD, Rusija i EU.

"Kvartet" je pozdravio obveze koje su dvije strane preuzele 8. veljače na summitu u Sharm-el-Sheikhu, ističući, međutim, da Izraelci i Palestinci ne bi smjeli propustiti trenutne šanse za postizanje trajnog riješenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙