FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatah pobijedio u najviše općinskih vijeća, Hamas u važnim općinama

RAMALAH, 9. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vladajuća strankapalestinskog predsjednika Mahmuda Abasa pobijedila je na izborima zapalestinska općinska vijeća, no militanti Hamasa su preuzeli ključnecentre, pokazali su rezultati objavljeni u ponedjeljak.
RAMALAH, 9. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vladajuća stranka palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa pobijedila je na izborima za palestinska općinska vijeća, no militanti Hamasa su preuzeli ključne centre, pokazali su rezultati objavljeni u ponedjeljak.

Dobri rezultati Hamasa, koji je proglasio prekid vatre u napadima na Izraelce, pokazuju da islamistička skupina može predstavljati ozbiljan izazov Fatahu na parlamentarnim izborima predviđenima za ovo ljeto.

Fatah je pobijedio u 50 od 84 općinska vijeća na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze ali je Hamas dobio u 30 važnih općina, među kojima u Rafahu te u Kalkilyi.

Službeni rezultati koji neće biti gotovi do kraja istrage o izbornim nepravilnostima.

I Fatah i Hamas su prosvjedovali zbog navodnih nepravilnosti na izborima. Strani promatrači su objavili da su izbori bili općenito pošteni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙