FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci i Palestinci složili se oko koordinacije povlačenja iz Gaze

TEL AVIV, 22. travnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar obraneShaul Mofaz i palestinski ministar za civilna pitanja Mohamed Dahlanusuglasili su se na sinoćnjem sastanku o "mehanizmima koordinacije"uoči izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze tijekom predstojećeg ljeta,izvijestio je u petak izraelski radio.
TEL AVIV, 22. travnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz i palestinski ministar za civilna pitanja Mohamed Dahlan usuglasili su se na sinoćnjem sastanku o "mehanizmima koordinacije" uoči izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze tijekom predstojećeg ljeta, izvijestio je u petak izraelski radio.

Dvojica ministara složili su se i oko potrebe daljnjeg održavanja sastanaka do početka primjene povlačenja te o potrebi postojanja povjerenstava koja će na nižoj razini koordinirati spomenuto povlačenje.

Mofaz je za radio kazao kako je svrha sigurnosne koordinacije s Palestincima spriječiti povlačenje "uz pucnjavu" palestinskih militanata.

Sastanak Mofaz-Dahlan treći je u nizu sastanaka na visokoj razini između Izraelaca i Palestinaca koji su počeli u četvrtak, a glavni im je cilj koordinirati povlačenje izraelskih snaga što ga je kao jednostrani korak pokrenuo izraelski premijer Ariel Sharon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙