FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kralj Abdullah poziva SAD da nastavi podupirati mirovni proces

AMMAN , 4. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Jordanski kralj Abdullahpozvao je Sjedinjene Države da nastave pružati pomoć u mirovnomprocesu između Izraela i Palestinaca te da nastave podupirati reformešto ih je pokrenuo palestinski čelnik Mahmud Abbas, stoji u službenompriopćenju objavljenom u Ammanu.
AMMAN , 4. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Jordanski kralj Abdullah pozvao je Sjedinjene Države da nastave pružati pomoć u mirovnom procesu između Izraela i Palestinaca te da nastave podupirati reforme što ih je pokrenuo palestinski čelnik Mahmud Abbas, stoji u službenom priopćenju objavljenom u Ammanu.

Kralj je to kazao tijekom sastanka s novoimenovanim američkim posebnim izaslanikom za područje Gaze Jamesom Wolfensohnom i predstavnikom američkog Senata, republikancem Billom Fristom.

Abdullah je izjavio kako smatra da je američka potpora neophodno potrebna da bi pomogla Izraelcima i Palestincima u nastojanjima da postignu "pravedno rješenje palestinskog pitanja, u skladu sa smjernicama međunarodnog mirovnog plana, čiji bi krajnji ishod trebalo biti uspostavljanje neovisne palestinske države" koja će graničiti s Izraelom.

Jordanski je kralj također kazao kako smatra da bi nakon "izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze trebalo uslijediti slično povlačenje iz područja Zapadne obale i obnavljanje mirovnih pregovora". On je pozvao međunarodnu zajednicu da nastavi podupirati palestinsko vodstvo u naporima da provede predviđene reforme, da ponovno uspostavi palestinske institucije te potakne ekonomski razvoj zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙