FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najbolja vina za kutinsku izložbu izvornih hrvatskih sorata

KUTINA, 16. svibnja 2005. (Hina) - Prosudbeni sud 12. izložbe vinakopnene Hrvatske i vina izvornih hrvatskih sorata, s poznatomenologinjom Dubravkom Premužić na čelu, od 219 prispjelih uzorakaocijenio je 29 sorata od kojih devet izvornih hrvatskih, izvijestio jedanas Organizacijski odbor izložbe.
KUTINA, 16. svibnja 2005. (Hina) - Prosudbeni sud 12. izložbe vina kopnene Hrvatske i vina izvornih hrvatskih sorata, s poznatom enologinjom Dubravkom Premužić na čelu, od 219 prispjelih uzoraka ocijenio je 29 sorata od kojih devet izvornih hrvatskih, izvijestio je danas Organizacijski odbor izložbe.

Na izložbi koja će se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u Kutini održati od 24. do 29. svibnja zlatna će odličja biti dodijeljena za 44 uzorka, srebrna za 130, brončana za 18, a devet uzoraka primit će priznanje.

Najbolji je izvorni moslavački škrlet (polusuho, berba 2003.) Borisa Mesarića iz Kutine.

Najbolje ocijenjeno vino ostalih izvornih hrvatskih sorata je muškat momjanski (polusuho, berba 2004.) Rine Preka iz Momjana (Istra).

Od vina ostalih sorata najbolji je cabernet sauvignon (suho, berba 2003.) Ivice Mihaljevića iz Kutine, a od mješavine bijelih sorata najbolje je vino (suho, berba 2004.) obitelji Lukačević (Požega-Bektež).

Predstavnici Organizacijskog odbora 12. izložbe vina kopnene Hrvatske i vina izvornih hrvatskih sorata izvijestili su i o rezultatima izbora likovno-marketinški najuspješnijih etiketa boca, koje je ocijenio Prosudbeni odbor s poznatim publicistom Srećkom Ljubljanovićem na čelu.

Prvo mjesto pripalo je etiketi za vino pinot sivi sisačke vinarije Trdenić (podrumi u Popovači), drugo boci vina villanyi cuvee proizvođača Zoltana Kovacsa (Villanyi, Madžarska), a treće vinariji Juren iz Ivanić Grada za etiketu na boci za vino chardonnay.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙