FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan grada Visa - Mesić počasni građanin

VIS,21. travnja 2005.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danasje u Visu obilježen Dan grada - blagdan njegova zaštitnika svetogaJurja, na kojoj je za počasnoga građanina Visa proglašen predsjednikRepublike Stjepan Mesić zbog njegova doprinosa u promicanju Hrvatske injezinih otoka, među kojima i Visa, u svijetu.
VIS,21. travnja 2005.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je u Visu obilježen Dan grada - blagdan njegova zaštitnika svetoga Jurja, na kojoj je za počasnoga građanina Visa proglašen predsjednik Republike Stjepan Mesić zbog njegova doprinosa u promicanju Hrvatske i njezinih otoka, među kojima i Visa, u svijetu.

Povelju počasnoga građanina predsjedniku Mesiću idućega će tjedna u Zagrebu uručiti gradonačelnik Šime Zubčić, budući da, premda je njegov dolazak na Vis bio najavljen, nije bio nazočan svečanoj sjednici zbog vremenskih neprilika.

Uz više godišnjih pojedinačnih i skupnih priznanja, nagrada za životno djelo dodijeljena je vodećem otočnom poljoprivredniku vinogradaru Marku Poduji - Velom, najvećem proizvođaču vina na otoku Visu.

Gradonačelnik Zubčić na sjednici je rekao kako je viška gradska vlast u proteklom razdoblju napravila velike korake radi poboljšanja uvjeta života na otoku, te je najavio niz novih projekata, uz potporu Vlade. Sagrađeno je novo trajektno pristanište, dovršen je kanalizacijski sustav, te je saniran veći dio vodoopskrbnog sustava, tako da još prošloga ljeta prvi put nije bilo redukcija vode na tom dijelu otoka.

Izgrađeno je i 17 kilometara cesta, a od Vlade su preuzeta četiri bivša vojna objekta koja bi trebala predstavljati temelj budućega turističkog i svekolikog razvoja grada, poručio je gradonačelnik Zubčić.

Najavio je preuređenje ambulante, pristanišne benzinske postaje, sanaciju odlagališta otpada, gradnju sportske dvorane, te rekonstrukciju doma za starije osobe i jaslica, za što će iz državnog proračuna biti izdvojeno oko 30 milijuna kuna.

U viškoj tvrđavi Baterija otvorena je izložba "Palagruža - otok među zvijezdama", a u Kulturnom centru "Pod sviću" izložba naivnog umjetnika - svjetioničara na svjetioniku Stončici Ivana Bulića. Večeras će biti predstavljen 40. broj glasila ogranka Matice hrvatske "Hrvatska zora".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙