FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP objavio natječaj za IPK Erdutske vinograde

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je danas javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 100postotnog vlasničkog udjela u erdutskoj tvrtki za uzgoj grožđa teproizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi po početnoj cijeniod 7,5 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda istječe u 14 sati 23.svibnja ove godine.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 100 postotnog vlasničkog udjela u erdutskoj tvrtki za uzgoj grožđa te proizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi po početnoj cijeni od 7,5 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda istječe u 14 sati 23. svibnja ove godine.

Kako stoji u natječaju, nominalna vrijednost tog paketa dionica, odnosno temeljni kapital Erdutskih vinograda iznosi 97,65 milijuna kuna, a prioritet pri otkupu imaju zaposlenici tog društva. Također, od ponuditelja se očekuje da se obveže na obnovu nasada vinograda i gospodarskih zgrada Erdutskih vinograda.

Od ponuditelja se očekuje i da se obvežu na zadržavanje svih 138 zaposlenika na rok od godinu dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora, kao i predstavljanje programa ulaganja te poslovnog plana za narednih pet godina.

Ukupna aktiva te tvrtke na kraju prošle godine je iznosila 76,78 milijuna kuna, dok su obveze istodobno 35,85 milijuna kuna. Ukupan prihod Erdutskih vinograda, prema podacima HFP-a je u 2004. godini iznosio 20,55 milijuna kuna.

Na godinu se u IPK Erdutskim vinogradima proizvodi od 20 do 25 tisuća hektolitara vina, a ukupni kapacitet vinarije iznosi 64.500 hektolitara. IPK Erdutski vinogradi posjeduju 365 hektara rodnoga nasada, prosječne starosti dvadesetak godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙