FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren sajam vina i vinarske opreme "Vinistra"

POREČ, 29. travnja 2005. (Hina) - Međunarodna izložba vina i vinarskeopreme "Vinistra", 12. po redu, otvorena je danas u dvoranisportsko-rekreacijskog centra "Veli Jože" u Poreču, a na oko tritisuće četvornih metara okupila je stotinjak izlagača iz Hrvatske,Slovenije, Italije i Mađarske, koji predstavljaju više od 500 uzorakavina, rakije, istarskog pršuta i maslinovog ulja.
POREČ, 29. travnja 2005. (Hina) - Međunarodna izložba vina i vinarske opreme "Vinistra", 12. po redu, otvorena je danas u dvorani sportsko-rekreacijskog centra "Veli Jože" u Poreču, a na oko tri tisuće četvornih metara okupila je stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske, koji predstavljaju više od 500 uzoraka vina, rakije, istarskog pršuta i maslinovog ulja.

Otvarajući sajam istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je kako kako su proizvodnja vina i samo vinogradarstvo postali ogroman posao i istodobno izvor dobre zarade.

Savjetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Ljupko Tabaković kazao je kako će država još više sredstava izdvajati za poticaje i utjecati na dobivanje povoljnih kreditnih linija za gospodarstvo.

Po njegovim riječima, zajednički je cilj prije ulaska u Europsku uniju subvencioniranje podizanja 15.500 hektara voćnjaka, 13 tisuća hektara vinograda te 5.500 hektara maslinika.

Najveći hrvatski sajam vina i vinarske opreme bit će otvoren do ponedjeljka, 2. svibnja, a u sklopu sajma održat će se i okrugli stol na temu istarske malvazije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙