FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić uručio priznanja nagrađenim inovatorima sa Ženevskog sajma

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić dodijelio je nagrade i priznanjahrvatskim inovatorima nagrađenim na 33. ženevskom salonu inovacija,novih tehnologija i proizvoda, koji su na tom sajmu osvojili 18medalja i dva posebna priznanja.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić dodijelio je nagrade i priznanja hrvatskim inovatorima nagrađenim na 33. ženevskom salonu inovacija, novih tehnologija i proizvoda, koji su na tom sajmu osvojili 18 medalja i dva posebna priznanja.

Sajam je održan od 6. do 10. travnja, a na njemu je sudjelovalo 25 inovatora iz Hrvatske. Ukupno je na sajmu bilo 753 izlagača iz cijelog svijeta, koji su predstavili oko tisuću inovacija.

Hrvatski inovatori osvojili su tri zlatne, osam srebrnih i 7 brončanih medalja.

Čestitajući inovatorima, ministar Vukelić podsjetio je da je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u ovoj godini za programe poticanja inovatorstva predvidjelo 3,5 milijuna kuna, što je za 1,5 milijuna više nego prošle godine.

Pritom se poticaji isplaćuju inovatorima, ali i poduzetnicima koji se odluče za proizvodnju temeljenu na inovacijama, naglasio je Vukelić. Takvim pristupom, kako je dodao, Ministarstvo želi dati poticaj komercijalizaciji inovacija.

Zlato su na ženevskom sajmu inovacija osvojili Zoran Maksan iz Biograda za sklopive peraje, Zvjezdana Svoboda iz Osijeka za jogurt s jeruzalemskom artičokom i Klaudio Štruman iz Rovinja za napravu za višerednu proizvodnju ćevapčića.

Srebro je pripalo Romanu Debeljuhu za dvokraku valjkastu polugu za skidanje i postavljanje kotača na vozilima, Francu Žirovniku za panoramski čamac za razgledavanje podmorja, Damiru Schilleru i grupi autora Tvornice turbina Karlovac za postrojenje za pripremu sanitarne i pitke vode na brodu, Davoru Medariću za izolaciju antocijana iz višanja, Andrei i Diani Balaško za mirisne slike, Vatroslavu Matulini za signalni kišobran, Aleksandri Grgić za radnu fotelju te grupi autora iz Prve tehničke škole Tesla u Zagrebu za inkubator za leženje pčelinjih matica.

Brončano odličje na Ženevskom sajmu osvojili su Đula Rušinović za uređaj za automatizirani ultrazvučni pregled za rano otkrivanje raka dojke, Vinko Tranfić za steznik za rasterećenje lumbalnog dijela kralješnice, Dario Klabot za bicikl s tri kotača i nagibnim trapom za dodatno upravljanje, Zdenko Stjepanović za univerzalni zavarivački stol, Ivan Orlović za napravu za ribolov "nora udica", grupa autora iz Tehničke škole Tesla u Zagrebu za napravu Crorobot te Darko Horvat za zaštitu mosta od bure i drugih vanjskih utjecaja.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙