FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 8. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do12,30 sati.
ZAGREB, 8. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

MAASTRICHT - Pripremajući se da oda počast Amerikancima koji su poginuli u borbi za oslobođenje Europe od nacističke Njemačke, američki predsjednik George W. Bush izjavio je u nedjelju u Nizozemskoj da je pouka Drugog svjetskog rata da demokracija donosi mir. "Odat ću počast generaciji koja je podnijela goleme žrtve kako bi moja generacija mogla odrasti u slobodnom svijetu", rekao je Bush na okruglom stolu mladim Nizozemcima. "Lekcija Drugog svjetskog rata jest da je širenjem demokracije Europa napokon postala slobodna, cijela i u miru. To je lekcija koju bi ljudi trebali zapamtiti iz iskustva posljednjih 60 godina. Vjerujem da se to odnosi i na idućih 60 godina", rekao je.

LONDON - Ured Boba Geldofa objavio je u subotu da bi Live Aid zaklada mogla planirati reprizu koncerata iz 1980-ih kako bi se prikupila pomoć za siromašne i bolesne u Africi, no sam glazbenik odbacuje tu mogućnost kao puko nagađanje. Geldof je bio pokretačka snaga iza Live Aid koncerata u Londonu i Sjedinjenim Državama 1985. kojima su prikupljeni milijuni dolara za žrtve gladi u Etiopiji. "Live Aid Trust razmatra planove da organizira sličan događaj u vrijeme summita G8, iako se još ne govori o datumima", rekao je Jo Philips, Geldofov glasnogovornik.

BAGDAD - Nakon višemjesečne odgode, irački parlament imenovao je u nedjelju na prijedlog premijera Ibrahima al-Jaafarija šestoricu ministara na nepopunjena mjesta u vladi, među kojima su i četiri sunitska političara. U glasovanju u parlamentu, 112 od prisutnih 155 zastupnika odobrilo je al-Jaafarijeve kandidate, uključujući i sunita Saadouna al-Duleimija na mjesto ministra obrane i šijita Ibrahima Bahra al-Ulouma na mjesto ministra za naftu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙