FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta

BAGDAD - Američke snage ubile su u ponedjeljak u sukobima u Iraku nedaleko od sirijske granice dvanaest osumnjičenih pripadnika terorističke mreže al-Qaide, izvijestili su u utorak američki vojni izvori. U sukobu s pripadnicima iračkog krila al-Qaide, koju predvodi Jordanac Abu Musab al-Zarqawi, ozlijeđena su i šestorica koalicijskih vojnika. Lakše je ranjena i jedna djevojčica koja je zbrinuta u američkoj vojnoj bolnici.

LAHORE - Najmanje 12 osoba je poginulo, a mnoge su ozlijeđene u urušavanju triju zgrada koje je u pakistanskom istočnom gradu Lahoreu u utorak uzrokovala eksplozija plina, rekli su svjedoci i predstavnici policije. Uzrok plinskoj eksploziji još je nepoznat, no policija je isključila mogućnost terorističkog napada. Stanovnici iz obližnjih kuća rekli su da je u urušenim zgradama živjelo 40 osoba, a u trenutku eksplozije većina je spavala.

KIJEV - Prvih sto dana ukrajinskom predsjedniku Viktoru Juščenku donijelo je uspjehe na međunarodnoj sceni i rekordnu popularnost u domovini, no na unutarnjem planu ostali su problemi, posebno gospodarski. Juščenko kao najpopularniji političar u Ukrajini uživa povjerenje 60 posto stanovništva, pokazalo je istraživanje Zaklade za demokratske incijative iz Kijeva. Gotovo polovica Ukrajinaca (47 posto) smatra da zemlju vodi u dobrom smjeru, dok 21 posto misli suprotno. Ukrajinci cijene da se Juščenko pridržava predizbornih obećanja, posebice da su izmjenama proračun previđena sredstva za rast mirovina od 24 posto i rast plaća u javnom sektoru za 57 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙