FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U petak otvaranje ponuda za privatizaciju "Energopetrola"

SARAJEVO, 14. travnja 2005. (Hina) - Javno otvaranje ponuda za ulazak ustrateško partnerstvo sa sarajevskom naftnom tvrtkom "Energopetrol",za što su zajedničku ponudu, uz ostale, dali INA i MOL, uslijedit ćedo kraja ovog tjedna, navode u četvrtak sarajevski dnevni listovi.
SARAJEVO, 14. travnja 2005. (Hina) - Javno otvaranje ponuda za ulazak u strateško partnerstvo sa sarajevskom naftnom tvrtkom "Energopetrol", za što su zajedničku ponudu, uz ostale, dali INA i MOL, uslijedit će do kraja ovog tjedna, navode u četvrtak sarajevski dnevni listovi.

"Oslobođenje" citira ministra energetike, industrije i rudarstva Federacije BiH Izeta Žigića koji je najavio kako će ponude biti otvorene u petak u 13 sati.

"Pristigle su ponude austrijskog OMV-a, Euro inženjeringa iz Tuzle i zajednička ponuda MOL-a i INA-e", kazao je Žigić koji je ujedno i predsjedatelj komisije što treba odrediti najpovoljnijeg ponuditelja.

"Dnevni avaz", međutim, navodi kako je na poziv federalne vlade za sudjelovanje u privatizaciji "Energopetrola" pristiglo sedam ponuda jer je tek jedna od osam zainteresiranih tvrtki odustala od natjecanja.

Ovaj list, također se pozivajući na ministra Žigića, tvrdi da su i dalje u igri bugarski "Prista Oil", slovenski "Petrol", turski "Doga Holding" i sarajevski "Intrade" dok je odustao samo britanski "S&A Capital".

Nakon otvaranja ponuda uslijedit će njihovo razmatranje do 25. travnja, a potom će biti organizirani pregovori s odabranom tvrtkom koji bi trebali rezultirati potpisivanjem konačnog ugovora do 20. svibnja.

Federalna vlada još nije razriješila pitanje vlasništva nad terminalima tekućih goriva koji su u sastavu "Energopetrola" uključujući i onaj u Pločama.

Vlada je ranije planirala izuzeti terminale i prebaciti u vlasništvo Federacije odnosno države BiH kao strateški važne objekte, no tome su se usprotivili mali dioničari "Energopetrola" koji smatraju kako bi se time značajno umanjila vrijednost cijele tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙