FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat trgovine podupire ponudu Puljanke za kupnju dionica Istre

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske (STH)podupire ponudu tvrtke Puljanka d.d. iz Pule za kupnju dionica Istred.d. u stečaju te zahtijeva da se to pitanje što prije riješi nasjednici Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske (STH) podupire ponudu tvrtke Puljanka d.d. iz Pule za kupnju dionica Istre d.d. u stečaju te zahtijeva da se to pitanje što prije riješi na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

I Puljanka i Istra su lokalna trgovačka društva, s osnovnom djelatnošću trgovine na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima, što ukazuje na potpunu kompatibilnost djelatnosti i logičnu posljedicu nastavka poslovanja, ističe STH u današnjem priopćenju.

Puljanka i Istra su dugogodišnji poslovni partneri koji su izgradili više objekata u kojima je svako društvo bilo vlasnik jednog dijela, stoga bi se otkupom dionica objedinilo vlasništvo na zajedničkim prostorima, te omogućila nadogradnja.

Ponuda Puljanke je nešto niža u odnosu na druge dvije ponude, ali sadrži uvjerljivo najviši stupanj socijalne sigurnosti, ističe sindikat.

Ponudom Puljanke precizirano je da će se nakon izlaska iz stečaja i donošenja novog Zakona o privatizaciji, radnicima Istre ponuditi 16 posto dionica na otkup po najpovoljnijim uvjetima, u cilju postizanja optimalnog postotka radničkog dioničarstva.

Uz to, kao ključnu prednost u odnosu na druge ponude, Puljanke jedina nudi egzistencijalnu sigurnost radnika Istre, jer preuzima obvezu zbrinjavanja radnika u razdoblju od najmanje pet godina dok drugi ponuđači nude zbrinjavanje radnika svega na godinu dana, napominje STH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙