FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bez podrške iz Feda dolar slabi

LONDON, 4. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolara usrijedu se spustio s jučerašnje najviše razine prema euru u protekladva tjedna te se zadržao blizu najniže razine u zadnjih šest tjedanaprema jenu nakon što je američka središnja banka Fed podigla kamatnestope no nije pozvala na uzbunu zbog jačanja inflacije.
LONDON, 4. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolara u srijedu se spustio s jučerašnje najviše razine prema euru u protekla dva tjedna te se zadržao blizu najniže razine u zadnjih šest tjedana prema jenu nakon što je američka središnja banka Fed podigla kamatne stope no nije pozvala na uzbunu zbog jačanja inflacije.

Do podneva je tako dolar oslabio nekih 0,7 posto prema euru, kojim se trguje po 1,2946 dolara. Oslabio je i 0,5 posto u odnosu na jen, i stoji 104,6 jena. Prema britanskoj funti dolar je pojeftinio 0,3 posto, tako da funta košta 1,8993 dolara. Švicarski franak ojačao je istodobno 0,7 posto, na 1,1912 franka za dolar.

Američka središnja banka u utorak je povisila ključnu kamatnu stopu za 0,25 postotnih bodova, na tri posto, osmi put zaredom, no priopćila je da su dugoročna inflatorna očekivanja ograničena. Bez novog poticaja za kupovinama dolara iz Feda ulagači su započeli s prodajama dijela svojih portfelja u američkoj valuti.

"Fedovo priopćenje nije osiguralo poticaj za održivi preokret. Fed je kazao da će pratiti podatke pa je došlo do smanjivanja dolarskih pozicija", kazao je Trevor Dinmore, valutni strateg pri Deutsche Banku u Londonu.

Tržišni sudionici usredotočili su se sada na Europsku središnju banku. Očekuje se da će ona zadržati kamatne stope na istoj razini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙