FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara na najnižoj razini prema jenu u zadnja dva tjedna

LONDON, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara spustio se uutorak na deviznim tržištima na najnižu razinu u zadnja dva tjedna aoslabio je i prema euru budući su ulagači i nadalje zabrinuti zbogameričkih gospodarskih izgleda.
LONDON, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara spustio se u utorak na deviznim tržištima na najnižu razinu u zadnja dva tjedna a oslabio je i prema euru budući su ulagači i nadalje zabrinuti zbog američkih gospodarskih izgleda.

Do podneva je tečaj dolara oslabio 0,09 posto prema euru, kojim se trguje po 1,299 dolara. Prema britanskoj funti dolar je potonuo 0,4 posto, pa funta stoji 1,9067 dolara. Švicarski franak poskupio je 0,2 posto, na 1,1891 franka za dolar. Istodobno, japanski jen ojačao je blagih 0,07 posto, pa dolar košta 107,35 jena.

Znakovi da rast najvećeg svjetskog gospodarstva možda usporava smanjuju izglede za daljnjim ubrzanim podizanjem američkih kamatnih stopa, što je podržavalo tečaj američke valute u proteklim tjednima.

Nadalje, jen je imao koristi od obnovljenih priča da bi Kina mogla uskoro olabaviti svoj valutni tečaj čvrsto fiksiran za dolar nakon povećanog pritiska iz najrazvijenijih država svijeta G7 sa njihova sastanka protekloga vikenda.

"Ulagači su započeli smanjivati svoje očekivanja američkog i globalnog gospodarskog rasta", kazao je Bilal Hafeez, valutni strateg Deutsche Banka.

Tržišni sudionici s nestrpljenjem očekuju podatak o inflaciji u SAD-u u ožujku. Većina očekuje da će pokazati rast potrošačkih cijena za 0,6 posto, nakon u veljači zabilježenih 0,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙