FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizna tržišta u očekivanju novih američkih pokazatelja

LONDON, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valuteumjereno je oscilirao u ponedjeljak na svjetskim deviznim tržištima,te se nalazi nešto iznad višemjesečnih najviših razina prema euru ijenu u očekivanju novih američkih gospodarskih pokazatelja.
LONDON, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute umjereno je oscilirao u ponedjeljak na svjetskim deviznim tržištima, te se nalazi nešto iznad višemjesečnih najviših razina prema euru i jenu u očekivanju novih američkih gospodarskih pokazatelja.

Tečajem eura do podneva se trgovalo po 1,2966 dolara. Britanska funta istodobno je stajala 1,8907 dolara. Dolar košta i 1,1937 švicarskih franaka te 107,87 jena.

Mogućnost ubrzanog rasta američkih kamatnih stopa ovoga je mjeseca potaknula jačanje dolara. Ulagači s nestrpljenjem očekuju zasjedanje američke središnje banke u utorak, kako bi saznali o izgledima za daljnjim kretanjem kamatnih stopa.

U fokusu su i nadalje strukturalne neravnoteže američkog gospodarstva. U utorak se očekuje i podatak o trgovinskom jazu u veljači, a procjenjuje se da će biti blizu rekordnoga.

"Tržište je u očekivanju novih podataka, a kritično je priopćenje Fed-a jer je mnogo pozornosti usmjereno ovih dana na to što će američke monetarne vlasti kazati", ocijenio je raspoloženje na tržištu Daragh Maher, valutni strateg pri Calyonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙