FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar otporan na loše makroekonomske pokazatelje

LONDON, 14. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valuteponovno je na svjetskim deviznim tržištima ojačao prema euru i jenu,budući tržišni sudionici oklijevaju kladiti se da će padati nakon štosuočen s najnovijim slabim američkim gospodarskim pokazateljima njegovuzlet nije prekinut.
LONDON, 14. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute ponovno je na svjetskim deviznim tržištima ojačao prema euru i jenu, budući tržišni sudionici oklijevaju kladiti se da će padati nakon što suočen s najnovijim slabim američkim gospodarskim pokazateljima njegov uzlet nije prekinut.

U četvrtak je tečaj dolara ojačao 0,5 posto prema euru, kojim se trguje po 1,287 dolara. Toliko je dobio na vrijednosti i u odnosu na jen, pa stoji 107,8 jena. Britanska funta pojeftinila je 0,3 posto, na 1,8874 dolara. Švicarski franak oslabio je istodobno 0,8 posto, pa dolar košta 1,2059 dolara.

'Zelena' valuta ponešto je oslabila u srijedu po objavi neočekivano slabog rasta prometa u američkoj maloprodaji u ožujku, za 0,3 posto umjesto očekivanih 0,7 posto, no zatim se oporavila. Tako se dogodilo i u utorak kada je objavljen novi rekordni američki vanjskotrgovinski manjak.

"Dobili smo dva slaba američka pokazatelja u protekla dva dana, a euro je korigiran poslije svakog od njih. Tržište je zabrinuto da postoje veliki prodavatelji eura pa ulagači oklijevaju prodavati dolare obzirom na brze promjene u zadnjih nekoliko dana", opisao je raspoloženje na tržištu Lee Ferridge, trgovac valutama pri Rabobanku.

Glasine da milijarderski ulagač Warren Buffet kupuje ponovno dolare nakon što se lani kladio protiv te valute trgovce su navele na oprez. Lani se kladio protiv dolara u iznosu od 21,4 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙