FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržišta dionica u očekivanju zasjedanja Fed-a

NEW YORK, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Na američkim burzama uponedjeljak je ostvaren blag porast cijena blue-chip dionica kako seulagači pozicioniraju na tržištu uoči sastanka američke središnjebanke Fed i odluke o kamatnim stopama.
NEW YORK, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Na američkim burzama u ponedjeljak je ostvaren blag porast cijena blue-chip dionica kako se ulagači pozicioniraju na tržištu uoči sastanka američke središnje banke Fed i odluke o kamatnim stopama.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je 0,6 posto, na 10.251 bod. Tehnološki Nasdaq dobio je 0,4 posto na vrijednosti, završivši poslovanje na 1.928 bodova.

Tržišni sudionici očekuju u utorak priopćenje iz američke središnje banke sa zasjedanja njezina Vijeća za operacije na otvorenom tržištu koje bi moglo pokazati da će zakonodavci pauzirati s podizanjem kamatnih stopa.

"Jednom kad Fed objavi slabost u gospodarstvu, loše vijesti za gospodarstvo postaju dobre za dionice jer to obično znači da Fed prestaje s podizanjem kamatnih stopa. Sve dok je gospodarstvo u cikličnom usporavanju i dok ne zapadne u recesiju tržišta dionica tipično pozitivno reagiraju", ocijenio je Rod Smyth, strateg pri Wachovia Securitiesu.

Od novih ekonomskih vijesti ističe se ona o najsporijem rastu indeksa Instituta za upravljanje nabavom od sredine 2003. na razinu od 53,3 boda. Izvješće o potrošnji u američkom gospodarstvu, međutim, pokazalo je njezin porast za 0,5 posto u ožujku, više od očekivanja tržišta.

Među većim dobitnicama isticale su se dionice maloprodajnog diva Wal-Marta, koje su ojačale 66 centi, na 47,8 dolara, pošto je kompanija izvijestila o porastu prometa u travnju za očekivanih 0,9 posto.

Na europskim burzama jučer je bilo relativno mirno, budući Londonska burza zbog praznika nije radila. Frankfurtski DAX zabilježio je dobitak od gotovo jedan posto, na 4.224 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙