FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do9,30 sati.
ZAGREB, 25. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

TOKIO

U teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak blizu Osake, prema posljednjim je podacima poginulo najmanje 37 osoba, više od 200 putnika je ozlijeđeno, a pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, prenosi France presse.

Agencija dpa izvješćuje da su u nesreći ozlijeđene 304 osobe. To je najteža željeznička nesreća u Japanu u posljednjih 14 godina. U vlaku se nalazilo 580 putnika.

Tri od sedam vagona iskočila su iz tračnica, a jedan od njih snažno je udario u stambenu zgradu, izvijestila je policija, a prenosi Reuters.

Agencije izvješćuju da točan uzrok nesreće još uvijek nije poznat. Željeznička tvrtka West Japan Railway (WJR) prvobitno je izvijestila da je nesreću prouzoročio sudar vlaka s automobilom koji je bio na pružnom prijelazu, no kasnije je glasnogovornik tvrtke izvijestio da su vagoni iskočili iz tračnica prije sudara s automobilom. On je također kazao kako još ne može potvrditi informaciju o tomu da je vlak vozio brže od dopuštenih 70 km na sat. Istraga je u tijeku.

PEKING

Najmanje 39 rudara uspjelo se spasiti ili su ih izvukle ekipe za spašavanje iz poplavljenog rudnika ugljena u Jiaoheu, u pokrajini Jilin (na sjeveroistoku zemlje), javljaju u ponedjeljak lokalni izvori.

Ukupno 69 rudara u nedjelju je ostalo zaglavljeno na dnu rudnika Tengda kada je u nj prodrla voda.

"Svi spašeni rudari nalaze se u bolnici. Nismo sigurni u kakvom su stanju oni koji su još zarobljeni u poplavljenim hodnicima ali spašavanje se nastavlja", rekao je jedan lokalni dužnosnik.

Rudnik Tengda pripadao je mjesnim vlastima i legalno je radio.

JERUZALEM

Izraelski ministar vanjskih poslova Sylvan Shalom izrazio je u ponedjeljak nadu da će povlačenje sirijskih trupa iz Libanona otvoriti put miru između Izraela i Libanona.

"Nadamo se da će ovo povlačenje otvoriti put miru s Libanonom s kojim nismo u teritorijalnom sukobu", rekao je Shalom za izraelski javni radio.

"Danas je apsolutno moguće da vojne snage te zemlje vide svoj interes u miru s Izraelcima", rekao je ministar dodavši kako unatoč svemu smatra da je "stanje u Libanonu i dalje krhko" te je izrazio sumnju u potpuno povlačenje sirijskih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙