FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Sedam od devet identificiranih tijela kod Kline su Srbi iz Orahovca

PRIŠTINA,23. travnja 2005.(Hina) - Sedam od devet identificiranihtijela do sada pronađenih kod mjesta Jama blizu Kline u središnjemdijelu Kosova su Srbi iz kosovske općine Orahovac, izjavio je u subotuvoditelj Ureda UNMIK-a za nestale osobe Josse Poulo Barayibar.
PRIŠTINA,23. travnja 2005.(Hina) - Sedam od devet identificiranih tijela do sada pronađenih kod mjesta Jama blizu Kline u središnjem dijelu Kosova su Srbi iz kosovske općine Orahovac, izjavio je u subotu voditelj Ureda UNMIK-a za nestale osobe Josse Poulo Barayibar.

Barayibar je objavio da su dosad u tom mjestu pronađeni dijelovi tijela ukupno 22 osobe, ubijene za vrijeme rata na Kosovu 1999. godine. Od toga su identificirana tijela sedam Srba ih Orahovca, a za još dvije ubijene osobe se pretpostavlja da su također iz te općine. UNMIK je objavio da su srpske obitelji obaviještene o identifikaciji pronađenih tijela.

Ekipa za iskapanje terena nastavlja istraživanje u toj grobnici kod Kline, a istodobno se nastavlja identifikacija pronađenih tijela u Institutu za sudsku za medicinu u Orahovcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙